מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכן מדבר אל עצמו בקביעותדנה16/09/2019
שלום רב,
יש לי שכן כ-20 שנה. מתגורר בגפו.תמיד נראה קצת תמוה אבל אפשר היה לתקשר איתו והיה עונה לעניין. הוא נהג תמיד לפתוח איתי בשיחה וגם עם שכנים אחרים, אבל נשמע די נורמלי. במשך השנים לפי "אבחנתי" התדרדר. כל פעם שעולה במדרגות או יורד הוא מדבר לעצמו ולפעמים לא ברור מה אומר.לפעמים צועק ממש רב עם מישהו דמיוני. גם מחלון דירתו אני רואה אותו צועק ורב עם מישהו דמיוני. יש לו אופנים שנים והוא מתנייד איתם לכל מקום, קונה בסופר ויתכן שכל השנים עובד בעבודות מזדמנות.
הפחד שלי שהוא יכול להיות מסכון ויפגע במישהו.
לדעתי אף אחד מהשכנים לא מתייחס אליו ואין לי מושג אם הם מודעים למצבו.?
האם אני כשכנה יכולה לסייע לו ? להתערב? לחשוש?
ההתנהגות הזו שנים רבות ולא ידוע לי על אלימות כלפי מישהו
בעבר כאשר נראה יותר בסדר עוד תקשרתי איתו קצת.
היום אני נמענת.
האם יש אפשרות לדווח לגבי מצבו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכן מדבר אל עצמו
ד``ר בן עמית19/09/2019דנה היקרה,
בהחלט סביר שהוא במצב פסיכוטי, כמו קרוב ל-100,000 אנשים במדינת ישראל. יפה שאכפת לך ושאת "רואה" אותו, ואת בהחלט מוזמנת לשאול אם הוא בטיפול; סביר להניח שנעשו נסיונות לטפל בו, אבל לא מזיק לעודד. ככלל, מרבית המטופלים הפסיכוטיים אינם מסוכנים לאיש, וזכותם להיות פסיכוטיים, אבל עלינו כחברה להציע להם אפשרות אחרת.
בהצלחה,
ד"ר עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)