שינוי תרופתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי תרופתי
    יוני
    26/06/2008

שלום למומחים, אני נמצא בטיפול תרופתי ל- OCD (יותר אובססיות-מחשבות מאשר טקסים) מזה כשנה. אני לוקח תרופה אנטי דיכאונית במינון גבוה, ובנוסף ריספרדל במינון נמוך. לאחר שבתקופה האחרונה חלה התגברות מסויימת של החרדות, ועל אף העובדה שהתרופות בהחלט שיפרו מאוד את מצבי (גם לאחר ההחמרה אין מה להשוות בין המצב כיום לבין מה שהיה לפני הטיפול), פניתי לקבל חוות דעת שנייה מפסיכיאטרית אחרת. היות ובזמן הקרוב מתוכנן לי טיול גדול, היא ממליצה שלא לשנות עכשיו את הטיפול האנטי דיכאוני, כיוון שהן פועלות לטווח הרחוק. עם זאת, היא רוצה לנסות להחליף את הריספרדל בתרופה אחרת בשם זיפרקסה, בטענה שהיא הרבה יותר מרגיעה. לפי מה שאני מבין זו תרופה אנטי פסיכוטית מאוד איכותית, אבל היות וכאן מדובר ב- OCD, רציתי לשאול האם התרופה יעילה לטיפול בנושא? ואילו מינונים בדרך כלל ניתנים להפרעה זו? מה ההשלכות לטווח הקצר (תופעות לוואי? החמרה במצב הנפשי?) של החלפת התרופה האנטי פסיכוטית? ולכמה זמן? תודה על עזרתכם יוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי תרופתי

הוספת תגובה

• תשובה ליוני

ד''ר ערן ואדים הראל
    30/06/2008

השאלות שאתה שואל הן שאלות נכונות וחש/ובות אך אתה צריך להפנות אותן לרופאה אשר המליצה לך על השינוי מתוך הנחה שהייתה מחשבה מאחורי החלטה זו.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו