מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי תרופתייוני26/06/2008
שלום למומחים, אני נמצא בטיפול תרופתי ל- OCD (יותר אובססיות-מחשבות מאשר טקסים) מזה כשנה. אני לוקח תרופה אנטי דיכאונית במינון גבוה, ובנוסף ריספרדל במינון נמוך. לאחר שבתקופה האחרונה חלה התגברות מסויימת של החרדות, ועל אף העובדה שהתרופות בהחלט שיפרו מאוד את מצבי (גם לאחר ההחמרה אין מה להשוות בין המצב כיום לבין מה שהיה לפני הטיפול), פניתי לקבל חוות דעת שנייה מפסיכיאטרית אחרת. היות ובזמן הקרוב מתוכנן לי טיול גדול, היא ממליצה שלא לשנות עכשיו את הטיפול האנטי דיכאוני, כיוון שהן פועלות לטווח הרחוק. עם זאת, היא רוצה לנסות להחליף את הריספרדל בתרופה אחרת בשם זיפרקסה, בטענה שהיא הרבה יותר מרגיעה. לפי מה שאני מבין זו תרופה אנטי פסיכוטית מאוד איכותית, אבל היות וכאן מדובר ב- OCD, רציתי לשאול האם התרופה יעילה לטיפול בנושא? ואילו מינונים בדרך כלל ניתנים להפרעה זו? מה ההשלכות לטווח הקצר (תופעות לוואי? החמרה במצב הנפשי?) של החלפת התרופה האנטי פסיכוטית? ולכמה זמן? תודה על עזרתכם יוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוני
ד''ר ערן ואדים הראל30/06/2008השאלות שאתה שואל הן שאלות נכונות וחש/ובות אך אתה צריך להפנות אותן לרופאה אשר המליצה לך על השינוי מתוך הנחה שהייתה מחשבה מאחורי החלטה זו.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)