מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום , שאלות על ''אדרונקס''אנה27/07/2008
אני בת 28 , וסובלת מדיכאון , בעבר טופלתי ע''י רסיטל ומשלא היטיב עמי , נרשמה לי ''אדרונקס'' במינון 4 מ''ג ליום. שאלתי הראשונה היא בנוגע ליעילות התרופה , באם אינה מצורפת לתרופה אחרת, קראתי שלא נהוג לטפל באמצעות ''אדרונקס'' בלבד , האם יש באפשרותה להועיל לי בכלל? שאלתי השנייה : אני לוקחת את התרופה סה''כ 4 ימים , ואני ממש שמה לב שצצו קשיים בשינה שמעולם לא היו לי -אני מתעוררת כל שעתיים , גם אם הייתי ממש עייפה לפני השינה, והשינה שטחית יותר מאי פעם. האם זו תופעת לוואי שמופיעה רק בתחילת הטיפול והיא אמורה לחלוף? אם כן , אשמח לדעת תוך כמה זמן על פי רוב חוזרת השינה לסדרה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאנה
ד''ר ערן ואדים הראל27/07/2008אדרונקס הינה תרופה אנטידכאונית. זה נכון שהיא ניתנת בהרבה מקרים כתוספת לתרופות נוגדות דיכאון מסוג SSRI אך גם ניתנת כטיפול יחיד. בד"כ האינדיקציות לנתינתה הן דיכאון שמלווה בחוסר אנרגיות ועייפות. כמו כן היא ניתנת כקו שני לאנשים עם הפרעות קשב. אדרונקס יכולה לפגוע בשינה ועל כן מומלץ ליטול אותה בבוקר. אם תוך מספר ימים השינה לא מסתדרת כשנוטלים אותה בבוקר יש לחשוב על שינוי (תוספת תרופה או החלפה). זאת בהנחה כי לא הייתה הפרעת שינה טרם הטיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על תשובתך :-)
אנה27/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)