שלום. אני מפסיק לקחת את התרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום. אני מפסיק לקחת את התרופה
    משה
    28/07/2008

"פרפנאן". הייתי מטופל בעבר הרחוק במחלקה פסיכיאטרית. הייתי מופצץ בכדורים. כשנה אחרי שהשתחררתי הפסיכיאטר הפרטי הוריד לי את כל התרופות. הרגשתי מצוין . והשאיר רק מינון של 16 מיליגרם פרפנאן. אחרי שנתיים . החלטנו להוריד גם את זה ולהפסיק לגמרי. אז ירדתי ל-8 מיל. ואני מרגיש קצת לא טוב. קצת עצבני. לא ישן טוב. חושב הרבה. אני בטוח שאני לא צריך את התרופה. אבל נראה לי שאני מכור. אפילו שהסיכוי להתמכר לזה מאוד נמוך. ( בגלל כל כך הרבה זמן).... אז מה אתם חושבים? תודה רבה לעונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה למשה

ד''ר ערן ואדים הראל
    28/07/2008

ישנה תופעה של התרגלות לכדורים כמו פרפנאן ולעיתים ההפסקה שלהם כרוכה בתסמינים כמו עצבנות, חוסר שינה ואי שקט. תסמינים אלו קיימים בעיקר אם לוקחים את התרופה באופן סדיר לתקופה ארוכה. על מנת להימנע מכך רצוי לבצע ירידה הדרגתית ביותר במינון. אני ממליץ לך לעשות ירידה של 2 מג' לשבוע עד הפסקה (חצי כדור של 4 מג'). כך תוכל להמנע מתופעות שנובעות מהפסקת הטיפול. במידה ועדיין ישארו תופעות כמו שאתה מתאר המשמעות היא שככל הנראה אתה עדיין זקוק לטיפול.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו