מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום. אני מפסיק לקחת את התרופהמשה28/07/2008
"פרפנאן". הייתי מטופל בעבר הרחוק במחלקה פסיכיאטרית. הייתי מופצץ בכדורים. כשנה אחרי שהשתחררתי הפסיכיאטר הפרטי הוריד לי את כל התרופות. הרגשתי מצוין . והשאיר רק מינון של 16 מיליגרם פרפנאן. אחרי שנתיים . החלטנו להוריד גם את זה ולהפסיק לגמרי. אז ירדתי ל-8 מיל. ואני מרגיש קצת לא טוב. קצת עצבני. לא ישן טוב. חושב הרבה. אני בטוח שאני לא צריך את התרופה. אבל נראה לי שאני מכור. אפילו שהסיכוי להתמכר לזה מאוד נמוך. ( בגלל כל כך הרבה זמן).... אז מה אתם חושבים? תודה רבה לעונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למשה
ד''ר ערן ואדים הראל28/07/2008ישנה תופעה של התרגלות לכדורים כמו פרפנאן ולעיתים ההפסקה שלהם כרוכה בתסמינים כמו עצבנות, חוסר שינה ואי שקט. תסמינים אלו קיימים בעיקר אם לוקחים את התרופה באופן סדיר לתקופה ארוכה. על מנת להימנע מכך רצוי לבצע ירידה הדרגתית ביותר במינון. אני ממליץ לך לעשות ירידה של 2 מג' לשבוע עד הפסקה (חצי כדור של 4 מג'). כך תוכל להמנע מתופעות שנובעות מהפסקת הטיפול. במידה ועדיין ישארו תופעות כמו שאתה מתאר המשמעות היא שככל הנראה אתה עדיין זקוק לטיפול.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)