טיפול בסרוקוול לחרדות והוספת אוטרקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בסרוקוול לחרדות והוספת אוטרקס
    ב. בן 25
    30/07/2008

שלום רב, אני סטודנט בן 25 הסובל מחרדה כללית (General Anxiety) ואובססיות מחשבתיות. החרדות שלי מתמקדות בדרך כלל בכך שאני מרגיש שאני לא עושה דברים "בסדר" מספיק ורגשות אשמה על "שגיאות" שעשיתי בעבר. בנוסף, הלימודים מאוד מלחיצים אותי, ואני נוטה להיות בסטרס לקראת הגשת עבודות בית ובחינות. בעבר טופלתי בתרופות שונות מקבוצת SSRI, אך הטיפול בהן הופסק עקב חוסר יעילות או תופעות לוואי כמו עייפות, תשישות וחוסר מוטיבציה. כעת אני מטופל בסרוקוול (Seroquel) לטיפול בחרדות כבר ארבעה חודשים. במשך חודשיים נטלתי מינון של 200 מ"ג סרוקוול. התלוננתי לפסיכיאטרית שלי על הרגשת חוסר ריכוז, שינה לא טובה בלילה והרגשת עייפות במשך היום, ומצב רוח מדוכדך. בעקבות זאת היא יעצה לי להעלות את המינון ל-250 מ"ג, ומזה שבועיים שאני נוטל מינון זה. בנוסף, אני נוטל מדי יום קלונקס במינון של 0.25 מ"ג עד 0.5 מ"ג (לעיתים נדירות אני נוטל גם 0.75). אני מרגיש שאני לא מסוגל לתפקד בלימודים עקב חרדה אם אני לא נוטל אותו. אני משתדל כשאפשר לנסות אלטרנטיבות כמו דיסק הרפייה מיוחד וצעדות מהירות. גם אחרי העלייה במינון הסרוקוול עדיין לא הרגשתי שיפור במיוחד בתחושת העייפות במשך היום. אמנם אני ישן יותר טוב בלילה, אך אני מרגיש תחושת עייפות במשך היום שמקשה עלי לתפקד. אגב, לפני השינה אני נוטל גם מלטונין במינון 1-2 מ"ג שעוזר לי להרדם. הפסיכיאטרית יעצה לי להוסיף אוטרקס או פנרגן לפני השינה. ניסיתי את הפנרגן במשך ארבע ימים והוא גרם לי לתחושת סחרחורת והתרגשות יתר. שאלותי הן הבאות: 1. האם כדאי לי לנסות את האוטרקס? האם זה יביא לשיפור במצבי? 2. האם כדאי לי לנסות להמשיך עם הפנרגן? האם תופעות הלוואי יחלפו במשך הזמן? 3. אני מודע לכך שהקלונקס ממכר, אך אני מתקשה לתפקד בלעדיו. האם אוכל להמשיך ליטול אותו במינונים שאני נוטל עכשיו עד לסיום תקופות הבחינות (עוד חודש)? איך אני אגמל ממנו אם אני מרגיש שאני עדיין צריך אותו? בתודה מראש, ב. בן 25

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בסרוקוול לחרדות והוספת אוטרקס

01/08/2008

הטיטול של חרדה כללית עם seroquel לא כ"כ מקובל. מנסים אותו כאשר דברים אחרים לא עזרו. המינון שאתה כותב עליו יכול לגרום לישנוניות. תוספת של פנרגן או של אוטרקס אפשרי מאחר ותרופות אלו עוזרים במצבי חרדה. אני מצטער על התשובה הקצרה לבעיה מימנה אתה סובל הרבה אבל לא ניתן לעשות יעוץ אישי כאן. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו