מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרעה בעיקבות הפחתת מינון - ריספרדלבן 2714/08/2008
שלום, אני אזכיר לכם שאני לוקח ריספרדל כבר שנתיים. עד לפני כמה זמן היו קורים מקרים שבעקבותיהם לא הייתי עצמי, אני אתן דוגמא : אם אני חשבתי שהשיער לא מסודר או שיש איזה שהוא פגם ( שבשביל אחרים זה בכלל לא פגם ובעצם גם בשבילי לא אבל לך תספר את זה לראש שלי ) בחולצה שאני לובש אז פתאום אני נהייתי לא עצמי וכאילו משהו מפריע לי ואז אני נהפך לאדם שקט ופשוט לא בעיניינים. קראתי באינטרנט שצריך להתמודד עם הפחד והחרדה וזה אכן עזר לי ופתאום נהייתי עצמי לא משנה מה. כל זה היה שאני לקחתי אחד וחצי מיליגרם או אחד מיליגרם של ריספרדל. לאחרונה הפחתתי את המינון לחצי מיליגרם... ואל תשאל שוב חזרה לי הבעיה הזאת, אמנם זה לא אותו דבר אני לא כל כך לא עצמי אבל לדוגמא היום הייתי עם מישהי ואז נגעתי בשיער ואז חשבתי שאולי בילגנתי אותו והוא כעת לא מסודר טוב ואז לצערי הרב זה השפיע עלי והייתי קצת לא עצמי והייתי שקט והייתי קצת לא בעיניינים. זה היה כל כך כואב, זאת היתה פגישה ראשונה שלנו ואני האמיתי בן נחמד ולא שקט, אני מדבר וצוחק אבל קרה המקרה ולא הייתי כל כך עצמי, כל החיים שלי אני סובל מהנפש שלי, לעזעזל למה זה מגיע לי ? אני לא עושה רע לאף אחד, אז למה ? למה ? נולדתי כדי לסבול ? השאלה שלי היא האם אני שוב מדי פעם לא עצמי בגלל זה שהפחתתי את המינון לחצי מיליגרם. אם זה בגלל זה אז אני מייד מעלה שוב למיליגרם אחד. תודה רבה לך ד"ר ואני מחכה לתשובה זה ממש חשוב לי אתה לא יודע כמה זה כואב לחוות את המקרים שבהם אני לא עצמי, זה כאילו כלא נפשי או משהו כזה, זה כאילו שהראש מוקפא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 27,
ענת16/08/2008כאב לי לקרוא את אשר כתבת. כיום שאני חשה את הסבל של בני שעובר התקפף פסיכוטי, אני דיי רגישה לתופעות כגון שלך. בתחום הפסכיאטרי אני לא יכולה לייעץ לך מאחר והידע שלי דל כנראה אף משלך. אולם, נסה לפתור את הבעייה עם הבחורה איתה יצאת ולהסביר לה שהיה לך יום קשה, שהאדם שמולה הוא לא מי שאתה לרוב - ופשוט לבקש עוד צ'אנס. לאיש לא מגיע לסבול, אין טעם להתעסק בשאלות " מדוע אני?" . חיינו לא ורודים, של איש מאיתנו. האחד חולה בסכרת, השני במחלה סופנית והאחר במחלה נפשית. החיים הם לא "פיירים" -ההתמודדות הנכונה היא לקבל את אשר אין לנו שליטה עליו ולהוציא את המקסימום ממה שיש. אתה צעיר, ויום יבוא ותמצא את האחת שתקבל אותך כפי שאתה, שקט, רעשן או וואטאבר.. מאחלת לך המון המצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלוהים יברך אותך
בן 2716/08/2008זה בדיוק מה שחשבתי לעשות, להסביר לה שזה לא היה " היום שלי " ושננסה עוד פעם. שמחתי מאוד לקרוא את שכתבת, במיוחד את הסוף לגביי בקטע שאני אמצא מישהי שתקבל אותי כמו שאני, הקטע הוא שאני האמיתי ואני לא רוצה להשתחצן או משהו כזה אבל אני האמיתי כל כך מצליח עם בנות ואני מדבר איתן שיחות כל כך זורמות ומשעשעות ופשוט יש לי את זה. לכן זה כל כך כואב לי שאני פתאום מוצא את עצמי בתוך כלא נפשי, את יודעת יש אנשים שהולכים לכלא פיזי כי הם עשו משהו רע, אבל אני הולך לכלא נפשי בלי לעשות שום רע, ולהיפך, אני עוזר לאנשים, אבל אני מבין שאני צריך להתמודד ובאמת להפיק את המירב ותמיד לעשות את הכל שיהיה לי הכי טוב. אני מאחל לבנך החלמה מהירה ואני לא יודע מה יש לו בדיוק אבל שתדעי שלא תמיד כדורים בלבד עוזרים וזהו, לי למשל עזר טיפול התנהגותי קוגנטיבי שעשיתי לעצמי... התמודדתי עם הפחדים שלי והחרדות ונחשי מה, הם נעלמו... יהיה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב חשוב לציין שרוב הזמן
בן 2716/08/2008אני עצמי, אבל סבלתי רבות נפשית עם בעיות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב..
ענת16/08/2008לו היית יודע עד כמה אתה נראה נחמד על פי הכתיבה אולי היית מתעודד ומבין שבסופו של דבר יהיה לך טוב. החשוב הוא שתבין שלא היית צריך לעשות דבר רע על מנת לקבל את "העונש" הנפשי הזה. אני מניחה שישנם סיבות שונות למחלות נפש ובעיות פסיכולגיות, אבל שוב- הנקודה היא להתמודד עם מה שיש. אתה צודק לגביי הכדורים. בני עובר התקף פסיכוטי (אתה יכול לקרוא בהודעה שלי מתחת לזו). מצבו לא קל ואני תומכת בו נפשית ללא סוף מהסיבה שברור לי עד כמה זה חשוב (לא פחות מהכדורים). אני מקווה שגם לך יש תמיכה דומה לזו. תחזיק מעמד ותשתדל לחשוב חיובי. מחזיקה לך אצבעות עם ההיא :))).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המחמאה, כיף לי לדבר איתך
בן 2717/08/2008היום אני מתכוון לדבר עם הבחורה ולהסביר לה שזה לא היה היום שלי, אם היא תבין ותסכים לתת לנו צאנס אז סבבה, ואם לא אז אנחנו לא אמורים להיות ביחד ( כניראה ) ואז אני עושה סוויץ כזה ענק בראש ושוכח ממנה. ( כן, יש בי גם דברים טובים.. ) החיים נפלאים, וחשבתי על זה פעם ואני לא יודע אם הם היו נפלאים כאלה בלי הקשיים שבהם, מי אנחנו, אנחנו קטנים מאוד, יש אחד שרואה את התמונה השלמה ואנחנו צריכים לקבל הכל בהבנה ובאהבה למרות שזה לפעמים קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהתקף ראשון.
ענת16/08/2008תודה לתגובתך. שאלתי היא מדוע קיימת חשיבות ייתר בטיפול בהתקף הפסיכוטי הראשון. ציינת כי בבתי חולים קיים צוות המתמחה בעניין וללא ספק הידע רב משלי. אולם, האם לדעתך אני יכולה למנוע התקדמות ושפור במצבו מעצם השארתו בבית? (הוא במעקב של פסכיאטר+פגישות של פסיכולוג+ מקבל את החום והאהבה מהמשפחה, דבר שלא יקבל במקום בו אנו לא מורשים לשהות לצידו). אשמח לתגובה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשייך ל "התקף פסיכוטי" - דר' ואדים.
ענת16/08/2008ההודעה התפרסמה פה בטעות- שייך לפרסום "התקף פסיכוטי " שפתחתי למטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)