מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני צריך פסיכולוג ?בן 2718/08/2008
שלום, אני אזכיר לכם שאני מטופל אצל פסיכיאטר ולוקח חצי מיליגרם של ריספרדל. לפעמים אני לא " עצמי " דיברתי על זה בהודעה הקודמת שלי אליך, אני אתן לך דוגמא לתיזכורת : אם אני יושב במסעדה ובטעות נוגע בשיער שלי אז אני חושב שהוא כרגע לא מסודר כמו שצריך ואז זה מפריע לי ברמה נפשית כזאת ואני נהיה לא עצמי, בעבר הקרוב מאוד זה התבטא גם שאחרי מקרה כזה פתאום נהייתי מנותק כזה ואז נהייתי שקט, ופשוט לא הייתי אני, כאילו הקפיאו לי את הראש או משהו כזה. אני לא רוצה להעלות שוב את המינון לאחד מיליגרם כי עם חצי מיליגרם יותר טוב לי בהרבה מבחינה מינית, ואני גם פחות זז ויותר שליו. לאן אני יכול לפנות כדי לטפל בבעיה שלי ולהיות עצמי כל הזמן ? אני גם לא רוצה לקחת כדורים אחרים או להחליף כדור ( חבל על הזמן, הפסיכיאטר שלי מתעקש על ריספרדל ) אני רוצה משהו טבעי, חשבתי על פסיכולוג או רפואה אלטרנטיבית, מה אתם אומרים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני צריך פסיכולוג ?
ד''ר אירנה נתנאל20/08/2008שלום לך,
אני מציעה לך להצמד להמלצת הרופא המטפל שלך ולהישאר על רספרדל ועל המינון שהוא נתן לך. בנוסך אפשר לשלב את הטיפול התרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) שמאפרת ללמוד מיומנויות שליטה בתופעות הניתוק שלך.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, תשובה לעיניין...
בן 2720/08/2008אני אכן החלטתי להעלות את המינון לאחד מיליגרם ( שזה בסדר בערך מבחינת הרופא שלי ) ואני אקווה לטוב, את צודקת גם לגביי הטיפול הקוגנטיבי אבל את זה עשיתי לעצמי... בעזרת האינטרנט וזה אכן עזר אבל שהפחתתי את המינון של הכדור, היה לא טוב, כניראה זה אכן הולך ביחד ועם הכדור ועם הטיפול הקוגנטיבי ( ולא רק עם אחד מהם לפי ניסיוני ) מרגישים טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)