עזרה בבקשה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה.
    רוז
    15/09/2008

לפני כ6 שנים עברתי דיכאון לאחר מלחמה קשה בכדי לבחור את הכדור המתאים קיבלתי את האפקסור 75 מ"ג הרגשתי דיי טוב וכך המשכתי את הכדור כ 5שנים והפסקתי מפני שכדור זה כבר יצא מסל תרופות של קופת חולים מכבי. לפני כחודשיים חזר אלי הדיכאון (הסבל הנוראי הזה) הלכתי לפסכיאטר וקיבלתי את הוויפקס 75מ"ג כבר חודש וחצי שאני לוקחת את הכדור יחד אם לוריון ועדיין מצב הנפשי שלי לא יציב ,יש עדיין בכי ועצבות . שאלתי היא כמה זמן לוקח לכדור לפעול עד שהוא ניקלט לגוף, אני כבר חסרת עונים ורוצה לצאת מהדבר הנוראי הזה שאני לא מאחלת לאף אחד. אשמח לקבל תגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה.

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    16/09/2008

רוז שלום,

לוקח מספר שבועות עד חודש (במינון הטיפולי) עד שהשפעת הכדור מורגשת במלואה. לדעתי עליך לדווח לרופא המטפל על מצבך ולבחון שוב את הטיפול. בנוסף, חשוב לציין שטיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעיל בהתמודדות עם דיכאון.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

רוז
    20/09/2008

היי אירנה. הרופא המליץ לי לעלות את מינון הכדור מי 75 מ"ג לעוד כדור ,יחד אם כדור קסאנס,אך אני חוששת מתופעות לואי .איזו מן תרפיה את ממליצה לי לעשות? אשמח לקבל קצת יותר הסבר. ואם אני מעלה את המינון תוך כמה זמן יש שיפור? אני כבר מיואשת מהסבל הנורא הזה. אני כל הזמן בוחנת את עצמי איך שאני קמה איך יעבור עלי היום בקיצור כל הזמן מפוקסת אך ורק בעצמי,אין לי חשק לכלום. אשמח אם תתני לי המלצות בכדי לצאת כבר מהסיוט הזה . תודה מקרב לב על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    20/09/2008

רוז שלום,

הסבר על התרפיה שהמלצתי לך מפורט בכתבה:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477&s

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אירנה

רוז
    20/09/2008

ראשית אני מודה לך שוב על התייחסותך. קראתי את הכתבה ואני יודעת שהכל אצלי בראש ,המחשבות השליליות,העצב,הבכי, אך תאמיני לי שזה הכל כפייתי אני מתה כבר להיות שמחה ושהמרץ יחזור אלי ,אין יום במהלך החודשיים האחרונים שעברו אלי ללא בכי וחוסר מצב רוח ירוד לגמרי. כמובן שאני מטופלת ע"י פסכיאטר ועדיין אין הטבה לכן שקלנו לעלות את המינון של הוויפאקס נכון לעכשיו אני סובלת ,ואין לי את הכוחות הנפשיים לסבל הזה. אני אשמח מאוד אם יש לך איזה המלצות או כל דבר אחר שאוכל לצאת מהסיוט הנורא הזה. ושוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות ו CBT

ד''ר אירנה נתנאל
    21/09/2008

היי רוז,

אני ממליצה על שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית. CBT הינו טיפול ממוקד ויעיל. שילוב זה יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם מצבך.

.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CBT

רוז
    21/09/2008

ושוב שלום לך מה הכוונה CBT ? האם פסיכולוג קליני או פסיכותורפיה יכולים לעזור? איך אוכל לברר על הטיפול שהמלצת לי עליו,יש לציין שאני חברת קופת חולים מכבי האם ידוע לך על טיפול כזה דרך הקופה או שזה פרטי. תודה לך מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CBT

ד''ר אירנה נתנאל
    22/09/2008

CBT הינו קיצור של טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (Cognitive Behavioral Therapy). לא כול פסיכולוג קליני מומחה ל CBT. יש מטפלים שהם הוכשרו ל CBT. אין בקופות חולים CBT אך ישנן מרפאות פסיכיאטריות ציבוריות בהם עובדים מומחים לCBT. זהו טיפול קצר, יעיל ויחסית לטיפולים אחרים לא יקר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו