סובל שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובל שנתיים
    רועי
    16/09/2008

שלום לחברי הפורום. זאת הולכת להיות הפעם הראשונה שאני מספר את הסיפור האמיתי שלי לאנשי מקצוע והחלטתי לעשות זאת בפורום בשביל לברר אם יש בסיס לחששות שלי. לפני שנתיים וחצי טסתי לדרום אמריקה. במהלך הטיול עישנתי מריחואנה לעיתים די רחוקות. התחלתי את הטיול בארגנטינה. חשוב לציין שכחודשיים מתחילת הטיול גם צנחתי צניחה חופשית והתעלפתי אחרי שהמצנח נפתח וחזרתי לעצמי רק בנחיתה. חודש לאחר מכן הגעתי לברזיל ובנסיעה לילית שערכה 20 שעות בערך עישנו ג'וינט באחת ההפסקות. חזרתי לאוטובוס ונרדמתי. כשקמתי בעיר שאליה הגענו הרגשתי מסוחרר קלות אבל שתיתי מים ונחתי קצת וזה עבר. החברים שהיו איתי החליטו לחפש דירה לכולנו שבה נוכל לישון ואני בגלל התשישות החלטתי להישאר ולשמור על הדברים עד שכולם חוזרים. אחרי שמצאנו דירה כולנו עלינו לחדרים ושוב עישנו. ירדנו ביחד לאכול באחת המסעדות הקרובות והרגשתי שאני מתחיל לאבד את ההכרה. ביקשתי מחבר שייקח אותי לחדר ונשכבתי על המיטה ונרדמתי למשהו כמו 16 שעות. כשקמתי בבוקר כל עולמי השתנה. סחרחורות, שלשולים, חוסר תחושה במקומות שונים בגוף (בעיקר במצח ובאוזניים), כבדות, עייפות וטשטוש בראייה. ניגשתי לבית חולים והחליטו לאשפז אותי. אישפזו אותי 5 ימים במחלקה הנוירולוגית תוך כדי שהם עושים לי בדיקות דם MRI CT בדיקות לאוזניים ועוד כמה בדיקות שאני לא זוכר. עם הזמן המצב השתפר קצת והחלטתי להישאר בטיול אבל זה לא היה אותו דבר. כל הזמן הרגשתי מסוחרר וכבד ושאני ממש קם בכח מהמיטה. חשוב לציין שכשאני ישן הרבה אני מרגיש רע יותר וכשאני פעיל יחסית אני מרגיש קצת טוב יותר. חזרתי לארץ אחרי חודשיים והתחלתי בבירור הרפואי. היתי אצל גסטרולוג שעשה לי קונוסקופיה וגסטרוסקופיה. היתי אצל נוירולוג ששלח אותי ל BERA EMG MRI EEG. היתי אצל א.א.ג. ששלחה אותי לבדיקת שמיעה. ואפילו ניסיתי טיפולים אלטרנטיביים. אני חייב לציין שלא לקחתי סמים קשים ושעישנתי בעבר מהמריחואנה שעישנתי ביום לפני שהכל התחיל. האם עישון מריחואנה יכול לגרום לתופעות האלה? האם זה יעבור אי פעם? האם יש לזה טיפול? אולי אני בכלל סובל מחרדות שגורמות לי להרגיש את כל התחושות האלה? אשמח אם תעזרו לי תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובל שנתיים

הוספת תגובה

• סובל שנתיים

ד''ר אירנה נתנאל
    16/09/2008

רועי שלום,

כל הכבוד על כך שעזרת אומץ לספר. קיימת סבירות גבוהה שתופעות שאתה מתאר נובעות כתוצאה משימוש בסמים. לעיתים קרובות מאוד חומרים "קלים" גורמות לבעיות רציניות מאוד. שנתיים הינה תקופה מאוד ארוכה של סבל . עשית בדיקות ופנית לרופאים, אבל אתה סובל. לא כתבת מה אתה עושה בחיים (לימודים, עבודה, חברים וכו'). כמובן שיש לזה טיפול, נדרשת בדיקה מעמיקה ואבחון של מצבך על מנת לבדוק כיצד ניתן לעזור לך. ייתכן וטיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית – קוגניטיבית יכולה לעזור. הייתי מציעה לך לפנות להתייעצות אצל פסיכיאטר.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצות זעם מצד דייר

נטלי
    17/09/2008

שלום הינני מדריכה חברתית בדיור מוגן ונקלעתי לבעיה מסויימת:אחד הדיירים הינו חולה סכיזופרניה שהבעיה המרכזית היא התפרצויות זעם בלתי נשלטות שיש לו כאשר דברים שנאמרים מצידי או מצד העו"ס אינם מקובלים עליו.הדבר מתבטא בצעקות רמות של קללות לעברנו שתוכנן אינו משמעותי כרגע אך מדובר בניבולי פה מאוד קיצוניים. ההתפרצות חלה אחת לשלושה שבועות בערך. ברצוני לדעת מה עלי, כמדריכה חברתית לעשות על מנת להעניק את הטיפול הראוי לפיתרון הבעיה הזו. האם פשוט להניח לו עד ההתפרצות הבאה?האם ליצור סוג של התנתקות ממנו ולידע אותו שההתנתקות באה כתגובה ישירה להתפרצויותיו?הוא נוטה לאחר ההתפרצות לבקש סליחה בכל פעם מחדש.הבעיה היא שהדיירים האחרים מושפעים בצורה מאוד לא טובה ונכנסים לחרדה למשמע צעקותיו ואחד הדיירים אף דואג שהוא יפגע בו פיזית.מה עלי לעשות ובאיזו גישה עלי לנקוט? בתודה מראש נטלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה לנסות לעזור לך

טומי פישר
    19/09/2008

קראתי את מכתבך שוב ושוב ולא הצלחתי להבין את מהות הבעיה שלך - אני עוסק מזה כ-17 שנה ברפואה סינית קלאסית TCM ומכח עיסוקי זה אני יודע שבד"כ לא חשוב למתג את הבעיה אלא לפתור אותה - ברוח הדברים האלה, אני מוכן לנסות לעזור לך, כשהנושא הכספי הוא משני לחלוטין. אם נראה לך, שלח מייל ואצור אתך קשר טומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו