זועקת לעזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זועקת לעזרה
    אורנה
    16/09/2008

אחי בן 37 שנים. מזה כ-3 שנים הוא הפסיק לתקשר איתנו. הוא כל הזמן שם את ידיו על אוזניו. אני מניחה שהוא שומע קולות ורעשים ופעם אחת כששאלתי אותו מה הוא עושה הוא ענה שהוא מדבר עם חבר בטלפון. הוא מתעוות ועושה תנועות לא רצוניות בגופו ובידיו. הוא לא מסוגל לפגוש את הורי פנים מול פנים. כשהם בבית הוא נמצא למטה ברחוב עד שהם נכנסים לישון אןו יוצאים מהבית כדי לאפשר לו להיות בבית לאכול לנוח ולהתקלח.באחת מהפעמים הוא חיכה שהורי יצאו מהבית כדי שיוכל לצאת מחדרו מבלי להתקל בהם וכשהם בוששו לצאת הוא השתין בשקיות וקשר אותם והשאיר אותם בחדרו. כמובן שלמרות שיש לו תואר שני הוא לא עושה כלום. הוא מצליח לתקשר רק בטלפון ומשוחח עם הורי באמצעי זה. הוא טוען שהוא לא יכול לראות את אמא שלי כי היא חונקת אותו.הוא תקיף מאד ונוטה להתרגז במהירות ולצעוק.וחושב שכולנו חייזרים שרוצים להזיק לו. הוא טוען שהוא מסתובב עם טלאי צהוב וכל העולם החיצוני נאצים שרוצים להרע לו. תקופה מאד ארוכה לפני כן הוא לא מצא עבודה במה שרצה לעבוד וטען שכולם מתנקלים לו. ובעבודה אחרת הוא לא מוכן לעבוד כי הוא שווה יותר ולא ישפיל את עצמו.הוא ממשיך לשלוח קורות חיים כדי להתקבל לעבודה. כמובן שפנינו לפסיכיאטרים ולבתי חולים בבקשת עזרה אך התשובה שנעננו שכל עוד הוא לא מסוכן לציבור ולא לעצמו לא ניתן לעשות דבר. אנחנו מיואשים. הורי אנשים מבוגרים וחולים שמוצאים עצמם מטיילים ברחובות כל היום.כרגע הוא מטופל ע"י הורי אך בעוד מס' שנים כשהורי לא יהיו בחיים אין לי מושג מה יקרה איתו. הוא חושב שכולנו השתגענו וכמובן שלא מסכים לראות רופא.כואב לי מאד שאנשים כמוהו פשוט נזרקים בלי שום טיפול. חברה יעצה לי לתת לו תרופה שנקראת רספרידל באוכל או בשתיה ללא ידיעתו ואני נוטה לחשוב שאולי זה יחזיר אותו למציאות ואז אפשר יהיה לתקשר איתו ולשכנע אותו לקבל עזרה. האם אפשר להשיג את התרופה? והאם זו דרך שאפשר לנסות להציל אותו? אף רופא לא מוכן להגיע אלינו כדי לנסות לאבחן אותו. אולי אפשר לצלם אותו בתגובות שלו וכך לקבל איבחון ללא ידיעתו.הוא הצליח לסבך את הורי עם הוצאה לפועל בגלל חוב שלו לבנק .סירב לשלם כי טען שהפקידה בבנק החליטה לפגוע בו ובאמצעות מכתבים שונים שכתב לרשויות ולמשטרה הוא יצליח לסלק אותה. מחכה לתשובה ועזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זועקת לעזרה

הוספת תגובה

• זועקת לעזרה

20/09/2008

לאורנה שלום
    את מתארת אחד מהמצבים הכי קשים ומורכבים בפסיכיאטריה: מצב של אדם שהוא חולה ביותר אבל לא מכיר בזה וחושב שהבעיות הן חיצוניות ולא שלו. האבחנה נשמעת מתאימה לסכיזופרניה. ריספרדל הינה אחת מהתרופות שיכולה לעזור במצב כזה. הקושי הוא לתת אותה. בישראל אסור לתת לאדם תרופות נגד רצונו אלה עם קיימת הוראה של הפסיכיאטר המחוזי. התיאור שלך יכול להוביל להוראת בדיקה כפויה. אפשר להתקשר לפסיכיאטר המחוזי האזורי ולבדוק אים אפשר להזמין דרכי ביקור בית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו