דחוף! אדרונאקס והשפעה מגבירת דיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף! אדרונאקס והשפעה מגבירת דיכאון
    מצוקה עצומה
    28/09/2008

שלום רב, אני בת 25, לוקחת ציפראלקס מזה 3 שנים, עבור דיכאון דיסטימי. לפני 6 ימים עברתי לאדרונאקס, עקב עייפות חמורה מאוד שנגרמה מהציפראלקס. עברתי לאדרונאקס לפי המלצת הפסיכיאטר באופן הדרגתי, אחרי שהורדתי בהדרגה את מינון הציפראלקס. כך התחלתי: החל מיום רביעי- 1/2 כדור בבוקר. ביום שבת (אתמול) הוספתי גם 1/2 כדור בערב. בימים האחרונים אני מרגישה החמרה במצבי הרגשי. אני נוטה מאוד להתפרצויות ולבכי. נעלבת מכל דבר ובוכה מכל דבר בלי יכולת שליטה. אני מרגישה שאני משגעת! מלבד זאת אני חווה את תופעות הלוואי הידועות: יובש בפה, יקיצה מוקדמת, עצירות, ולעיתים כאבי ראש ובחילות. הגרוע מכל זה כמובן מצב הרוח שמחמיר. לא מצאתי בשום מקום שכתוב על השפעת לוואי כזו, גם לא בעלון התרופה. השאלות שלי: 1- האם ההחמרה במצב הרוח קשורה להפסקת הציפראלקס ולכך שהאדרונקס עוד לא התחיל להשפיע? 2- האם תופעה זו של החמרה במצב הנפשי הנה תופעת לוואי שצפויה לחלוף בימים הקרובים או שמא זה מעיד כי עלי להחליף תרופה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    29/09/2008

יכול להיות שההחמרה במצב הרוח קשורה להפסקת הציפרלקס ולכך שההשפעה של האדרונקס עדיין אינה מספקת. לגוף לוקח זמן להתרגל לתרופה החדשה ועל כן תופעות כמו עצירות, סחרחורת, כאבי ראש יכולות להשתפר תוך מספר ימים אם כי אלו תופעות לואי מוכרות של אדרונקס. לעיתים כשמתחילים תרופה חדשה יש תחושה של החמרה במתח ובמחשבות הדיכאוניות מפני שההשפעה של התרופה מורגשת רק כעבור כשלושה שבועות מהתחלתה. אם את חשה שמצבך הולך ומחמיר מיום ליום והינו בלתי נסבל פני לרופא המטפל ותיוועצי עמו. קחי בחשבון בכל אופן שתקופה של החלפה תרופתית היא תמיד נחווית כקשה.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו