מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניהלימור10/10/2008
שלום הכרתי בחור מקסים והקשר ביננו רציני אך ישנו ענן שחור שמקשה עליי להמשיך הלאה והוא מחלת הסכיזופרניה . החבר שלי בעצמו בריא אך אמו הייתה חולת סכיזופרניה, דודו (אחיה של אמו ) התאבד אחיו חולה במאניה דיפרסיה וניסה להתאבד וגם סבתו ( אמו של אמו ) הייתה לוקה בנפשה במחלה כלשהי. אני חוששת שחבר שלי (בן 27 עוד חודשיים) יפתח את המחלה או ילדיינו והייתי רוצה לדעת מהם הסיכויים לכך שהוא או ילדינו יחלו במחלה והאם יש דרך לחזות זאת -הן ע"י מבחני מעבדה והן ע"י מבחני אישיות והתנהגויות טיפוסיות בקרב החולים שאולי לא שמתי לב להן והן קיימות אצל חבר שלי אני מאוד אוהבת אותו אך לא יודעת מה לעשות תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר ערן ואדים הראל14/10/2008שלום לך,
חשוב להבין כי התורשה בסכיזופרניה היא רב גנית והמרכיב הגנטי אינו הגורם סיכון היחיד. הסיכוי לחלות בסכיזופרניה לאדם ללא הסטוריה משפחתית ש/ל המחלה הוא 1%. ברגע שאחד ההורים חולה אזי הסיבוי עולה ל- 10%. תקופת הסיכון אצל גברים להתפרצות המחלה היא בין גיל 18 ל- 30 אם כי כמובן שיש מקרים שפורצים בגילאים מוקדמים או מאוחרים בהרבה. על כן, אם הינו בריא בגיל 27 הסיכון הוא קטן יותר. במידה ואחיו חולה במאניה דפרסיה זה ככל הנראה מעלה קצת את הסיכו אם כי אין נתונים מדוייקים על כך. במידה והוא מנהל אורח חיים מסודר, דהיינו, מתפרנס וחי אורח חיים יציב, בסיכוי כי יחלה קטן יותר. במידה ותרצו להביא ילדים ובמידה ובן זוגך אינו מפתח את המחלה, אזי הסיכוי שילד יחלה במידה וסבתו חולה הוא 2-4%. מבחינה מעשית ההבדל בשכיחות בין 1% ל- 2-4% אינו מהותי ועדיין קטן.
אני ממליץ לך לפתוח את הנושא עמו וללכת במשותף לייעוץ אצל פסיכיאטר כי יש פרטים שכדאי לברר על מנת להעריך בצורה מעט יותר טובה.
חג שמח,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי
לימור15/10/2008שלום דר הראל תודה על תשובתך , אך הייתי רוצה לדעת איזה סוג של פרטים נוכל לברר אצל פסיכיאטר -האם מפגש עם פסיכיאטר יכול לנבא פריצתה של מחלת נפש ? -ישנן התנהגויות שמטרידות אותי -הוא לפעמים מתעצבן לכמה שניות על דברים קטנים וזותרים ,לפעמים קשה לו להירדם בלילה יש לו המון מרץ -אך אלו דברים שנפוצים גם באנשים רגילים ומלבד זאת הייתי מגדירה אותות כבחור רגיל לכל דבר -שאף סיים כרגע לימודי רפואה . ושאלתי השנייה היא -בהנחה שאשאר איתו האם ישנו סיכוי שהוא יחלה פתאום וינסה לתקוף אותי -האם יש בסיס לחשוש לחיי ולשלומי? כמו כן רציתי לשאול האם ייתכן שאדם שאמו הייתה חולת סכיזופרהניה סימפטומטית מילדותו ,שניסתה לרצוח אותו בגיל 14 ועקב כך הורחק ממנה ,וכמעט רצחה את אחותו ואת בת אחותו בת ה שנתיים ומנהל אורח חיים נורמלי כרגע מחביא צלקות נפשיות שעשויות לעורר קשיים רבים בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור יקרה
עודד15/10/2008הסכנה של החבר שלך נובעת מעצם הלחץ הסביבתי והפסיכיאטרים האורבים בפתח, בנוסף אם אימו היתה חולה ייתכן שמאחר בן ואמא קרובים, תכונות מסוימות מחשבות מסוימות ופחדים מסוימים יכולים לעבור הלאה, כמו שנכתב בשיר של פינק פלויד MAMA IS GOING TO PUT ALL HER FEARS INTO YOU. אני ממליץ לך אישית לרדת מהנושא, להפסיק לדאוג, להתרחק משאלות כאלו בפורומים כאלו ולהפסיק לעשות לחבר שלך סרטים רעים, דברים כאלו במודע שלך יפגעו בתת מודע שלו. בתודה עודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוספת
עודד15/10/2008מאחר שהתרופות הפסיכיאטריות נוגעות בהורמונים ובמערכות שלמות בגוף ייתכן בהחלט שכל מדע הגנטיקה העכשווי שמציג כאן הד"ר הנכבד הוא משולל תוקף עד היסוד, אלא תוצאה של טיפול תרופתי בנוסף לאלמנטים סביבתיים חברתיים ומשפחתיים, ישנם גנים "פגומים" שיכולים לבוא לכדי ביטוי בהפרעות שונות, אך אין מדובר בסכיזופרניה או במאניה דיפרסיה, "מחלות" אלו הן תוצאות וסימפטומים של בעיה אחרת ולא הבעיה המקורית בה כושלים הפסיכיאטרים לטפל ולאבחן כי המדע הנ"ל שקרי ונמצא בשנות החושך. שומר נפשו ירחק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)