מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדהאילי10/10/2008
שלום אני בן 34 ונמצא בטיפול פסיכולוגי דיי הרבה זמן. בחודש האחרון ( לדעתי בעקבות הנושאים שעלו בטיפול) חוויתי 3 התקפי חרדה בעוצמה עולה כאשר האחרון היה הגרוע מכולם ונמשך שעות ארוכות. כמובן שההתאוששות מההתקף האחרון הייתה איטית ביותר והמשכתי להרגיש רע עד למחרת בבוקר. בהמלצת הפסיכולוג ניגשתי לרופא המשפחה והוא מייד רשם לי ציפרמיל 20מ"ג ליום לתקופה ארוכה , וקלונקס למשך חודש ( עד שתחל ההשפעה) שאלתי היא: מדוע החליט לתת לי ציפרמיל ולא משהו אחר ( כמו ציפרלקס לדוגמא ) ? האם לא כדאי לי להתיעץ עם פסיכיאטר לגבי הכדורים והמינונים ? הבנתי שכדור של קלונקס ליום עלול להרדים אותי. אני רוצה לציין שמלבד התקפי החרדה פעם בשבוע- שבוע וחצי אני דיי בסדר אולי קצת עצוב. האם בעקבות הצימפרמיל תיתכן הרעה בהרגה ובהתקפים ורק אח"כ אפטר מהם ? שאלה אחרונה : האם אוכל לקחת את הקלונקס רק במקרה שאחווה התקף ולא באופן קבוע? עד להשפעת הציפרמיל. תודה אילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאילי
ד''ר ערן ואדים הראל14/10/2008הטיפול בהתקפי חרדה הוא אכן כקו ראשון תרופה מסוג SSRI כציפרמיל, ציפרלקס או פרוזק. מבין אלו ציפרלקס היא החדשה ביותר אך לא בהכרח יעילה יותר מהשאר. היא משווקת כבעלת פחות ת. לואי, כשהמשמעותית ביותר היא פגיעה בתפקוד המיני. עם זאת יש השתתפות עצמית גדולה יחסית של כ- 120 ש"ח לחודש. על כן ציפרמיל היא אופציה טובה, במידה ויהיו תופעות לואי ניתן להחליפה. בשבוע הראשון נטילתה יכולה להגביר את החרדה במעט בשל השינוי שהגוף חווה עד התרגלות לתרופה. קלוןנקס היא תרופה להקלה מיידית על החרדה ואין צורך בנטילתה באופן קבוע. כמו כן יש סכנה להתמכרות לקלונקס (קושי להפסיקו בהמשך) שזה תלוי גם בנטייה האישית להתמכרות. במידה והחרדה הכללית (מכך שיהיה התקף) היא נסבלת אזי לא כדאי ליטול באופן קבוע ורק כשמגיע התקף שכזה.
חג שמח,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)