מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אכילהנעמה15/10/2008
בולימיה- איזה עוד כדור חוץ מפרוזק ונגזרותיו הרבות, יכול לעזור להפחית דחפים לבלוס ודיכאון נלווה? אציין שאני בולימית 6 שנים, טופלתי בפלוטין- עד 3 ביום- וניסיתי פריזמה..הפסקתי לקחת כי זה כבר לא השפיע בכלל והכל החריף למרות שעדיין לקחתי אותם..אני תוהה אם קיים כדור "TAILOR MADE" לטיפול בבעיות כמו דיכאון+בולימיה+אפילו קצת OCD... ציפרלקס? סרוקסט? רדוקטיל? טופמקס? מה הכי מוצלח ע"פ מחקרים? אני יודעת שאני חייבת אבחון, וגם אעשה זאת, אבל עד אז אשמח לשמוע כיוון כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה
ד''ר אירנה נתנאל16/10/2008שלום לך,
כדאי לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך הטיפול תרכשי כלים ומיומנויות של שליטה בהפרעת האכילה בהווה וגם לטווח הארוך. שילוב זה הוכיח את עצמו מבחינה מחקרית כגישה הכי יעילה בהתמודדות עם הפרעות אכילה.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי ב CBT
נעמה16/10/2008וזה לא הצליח עבורי..היינו גם עם אנורקסיות מה שלא נראה לי, ותמיד הרגשתי שונה מבין כולן, גם הבולימיות, כאילו שמצבי יותר חשוב וחמור משל כולן שם...לא גמרתי את הטיפול בהצלחה. לא ענית לי על השאלה בקשר לסוג כדור..מה מומלץ ע"פ מחקרים- אני לא מבקשת מרשם- רק חוות דעת מקצועית מעולם הפסיכיאטריה, לא כולל CBT תודה אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות אכילה
ד''ר אירנה נתנאל16/10/2008חשוב להבהיר שאני לא רופא ותשובתי מבוססת על ניסיון עבודתי וידע מקצועי ומחקרי. נהוג לטפל בהפרעות אכילה בטיפול תרופתי הדומה לטיפול אנטי דיכאוני / אנטי חרדתי. כלומר SSRI / SNRI
כאשר מטופלות שסובלות מאנורקסיה כמעט ולא מגיבות לטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)