מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפולי ECT בסכיזופרניה פרנואידיתליאת20/10/2008
שלום רב, לאחותי יש סכיזופרניה פרנואידית, שפרצה בגיל ההתבגרות. כיום היא בת 25 ומאושפזת במחלקה סגורה בפעם השנייה. בפעם הראשונה היא אושפזה לאחר שניסתה להתאבד תוך כדי פסיכוזה - היא לא זכרה שום דבר. היא היתה מאושפזת קרוב לחצי שנה. לקראת סוף תקופת האישפוז נתנה לה סדרה של טיפולי ECT, שגרמו לה לחזור לעצמה יחסית מהר. באשפוז הנוכחי אחותי יצאה מאיזון ואושפזה יחסית במצב קל. כבר עברו שלושה חודשים, במהלכם הרופאים מנסים לאזן אותה באמצעות שינוי תרופתי הדרגתי. לאורך התקופה הזו יש רק החמרה. דיברנו עם הפסיכיאטר בביה"ח ונאמר לנו שאחותי צריכה ECT, אך תקבל רק אם תחתום על מסמך שמאשר להם לבצע את הטיפול. אני לא מצליחה להבין כיצד ניתנת לאדם לא שפוי האפשרות להכריע בנושא הטיפול שלו. אנחנו לא מצליחים לשכנע אותה לבצע את ה-ECT. יש לה טראומה מהפעם הקודמת. אנחנו מאד דואגים, ולא יודעים מה לעשות. האם יש מה לעשות בנושא? תודה רבה על הייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי ECT בסכיזופרניה פרנואידית
21/10/2008ליאת שלום
לפי התקנות של משרד הבריאות מתן ECT מחייב אישור מוקדם-הסכמה מדעת- של החולה. במידה והחולה נמצא בהוראת אשפוז או צו אשפוז הפסיכיאטר המחוזי יכול לאשר מתן טיפול ללא הסכמת החולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת תהיה הודעה אחרונה שלי בפורום זה
עודד22/10/2008מתוך תקווה שלא ימחקו אותה בטיפולי ECT למרות שאיני כועס על מחיקת תגובותיי האחרונות, יש לשנות את החוק הזה אסור לטפל ב ECT כלל, ובטח ללא רצון המטופל ובטח לא תוך כדי הונאה שלו בהבטחות שקרים או איומים, או ניצול חוסר היכולת שלו להבחין שמדובר בטיפול מזיק ולא אנושי. לליאת - אם המערכת הפסיכיאטרית רק דירדרה את מצבה של אחותך ועתה היא מגיעה לפרשת דרכים בה הולכים לחשמל אותה ב ECT ולפגוע בה פגיעה נוספת לצמיתות, שקלי אפשרויות אחרות מפסיכיאטריה, אולי אחותך יכולה להיות בריאה שוב? אל תשללי את האפשרות הזאת, פני לגורמים אחרים ונסי למצוא אלטרנטיבות להביא את אחותך לריפוי מלא, זה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעודד שלום
מיכל22/10/2008לפי תגובותיך ניתן ללמוד שהינך מאוד פגוע מהמערכת הפסיכיאטרית, אני מאמינה שכל משתתפי פורום זה, ובהם אני היינו רוצים לשמוע את החוויה שלך. לי יש בן עם הפרעת אישיות גובלית, והדבר היחיד שכרגע מייצב אותו ועוזר לו לחיות זה כדור אנטי פסיכוטי. לא שמעתי על טיפול אלטרנטיבי כזה או אחר אשר יכול לתת מענה לבעיה של בני. על פניו כל הטיפולים האחרים נראים מאוד קוסמטיים, ולצערי רק טיפול תרופתי מייצב אותו, כפי שאתה בטח יודע לכדורים תופעות לוואי קשות, מצד אחד פותרות בעיה אחת, ומצד שני יוצרות בעיות אחרות. אשמח אם תגיב. תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגוע? אני? פחות מאחרים
עודד23/10/2008אין לי שומנים מיותרים המוח עובד כמו שצריך ואני נקי מתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש צורך ב...
עודד23/10/2008מוסדות אחרים לחלוטין גישה שונה לחלוטין תקראי על ממציא הפסיכיאטריה המודרנית קראו לזה הטיפול המורלי אם איני טועה אצלו היו אנשים שיצאו בריאים. אחרי שהגיעו למצבים הכי קשים. ואנחנו בטח יכולים להיות יותר טובים ממנו. במקום להשתפר מאז הכל רק מתדרדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שוב מדגיש
עודד23/10/2008להיגמל מתרופות זה לא קל וצריך להעשות בצורה נכונה, התדרדרות שוב במצב יכולה להיות, אם יש לאן לפנות לאישפוז מסוג שונה אפשר לעבור את הרימסיות האלו, ולבסוף הן יכולות להעלם לחלוטין. למזלי יש לי נסיון עם גמילה מכל החומרים האלו וחומרים אחרים בכדי לדעת חד משמעית שזה אפשרי ונכון. ללא גיבוי חיצוני וללא מערכת שלמה שמבוססת להחזיר את הבן אדם לאיזון טבעי לטפל בבעיות שלו ולתת לו את הכלים להתמודד איתם, יקשה עלייך להוציא את הילד מהברוך. אנחנו זקוקים לרופאים בכזאת מערכת, ובאנשי מקצוע, בגישה שונה תנאים שונים סדר יום שונה, הכל שונה. אין שום סיבה שלא יפתח בישראל מוסד לאיזון טבעי לגמילה וללימוד התמודדות עם הקשיים ומקום לפנות אליו בעת צרה שיכלול גם טיפולים מקלים ומשחררים כגון מסאג' ממסאג'סטיות רחצה חמה ונעימה, תנאי פרטיות, שקט, פתיחות קבלה קשב לבעיות ופסיכולוגיה שלא מחפשת הגדרות אלא מתייחסת לבן אדם כאל בן אדם, להחזיר את האמון של הבן אדם בעצמו שהוא יכול להחזיר הביטחון העצמי, ונתינת כלים, מדיטציה, כושר, בריאות, חינוך לתזונה נכונה ומתן אוכל בריא וטרי ואפילו אורגני, תרופות הרגעה טבעיות במקרה הצורך, טיפול עם יד על הדופק, אינפוזיה בעת הרעלת סמים, לא זריקה, בדיקות דם ובדיקות כלליות יותר תכופות. שיפור מצבו הפיזי והנפשי של המטופל, עזרה עוטפת שתביא אותו לידי תפקוד ומציאת הכישרונות החבויים וקידומם והשקעה בהם. ידוע כבר על יותר מאלף נגמלים שהתגברו על האבחנה הפסיכיאטרית והוכיחו שהם לא זקוקים לכדורים, למה לא לפתוח מוסד שיעזור? אולי נוכל למצוא את עצמנו עם סטטיסטיקה של 50% נגמלים שחזרו לעצמם? אולי להסיר את האבחנה? MAY THE BEST MAN WIN. LETS ALL WIN.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי בעניין
K22/10/2008לדעתי צריך לאפשר טיפול בנזעי חשמל בכפייה רק במקרים ממש ממש קיצוניים שבהם אין תגובה לשום תרופה ואין מוצא ורק המצב מדרדר ובאמת לא נישאר כבר מה לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר בסוף הדרך יש שוקים חשמליים
עודד23/10/2008המצב אכן יכול להתדרדר יותר בקלות. הם לא יכולים לעזור לאנשים במצבים הכי קשים כי המחלקות שלהם לא שוות כלום. הייתי במחלקה בבאר שבע שם, אנחנו מנקים לבד, מסדרים לבד ויש הרבה יותר צומת לב וטיפול אישי ותרגילים, המקום היה חצי דרך למה שאני מתכוון רק סגור מדי, ולא מספיק מושקע. רק לצערי הלעיטו עלי הלידול ונאלצתי לברוח משם, קשה הרבה יותר גם לעמוד בכל זה כשהעיניים נעצמות והגוף תקוע בגלל תרופה נוראית כמו הלידול. חבל ומיותר, בדיעבד כדור אחד של גרם של CANNABIDIOL תרופה שעשויה מצמח היתה אותי אישית מרדימה היטב ומרגיעה ולאחר מכן לבלות במקום הזה ללא תרופות ולעבור את הדרך שלהם, למרות שיכול להיות גם הרבה יותר טוב מזה, בהחלט היתה מועילה לי ולהם. תופעות לוואי של CANNABIDIOL - מונע סרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבוא תורם יהודי
עודד23/10/2008נבנה מרכז שיקומי עצום שמבוסס על דרך אחרת לגמרי שיהיה פרוס על 200 דונם ואפילו עם בריכת שחיה ואיצטדיון כושר. ונזכה להציל המונים. תאמיני לי הבן שלך במכון וינגייט היה משתקם טוב מאוד. לצערנו המיליארדרים היהודים שכחו מה זה להיות יהודים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)