זקוק נואשות לסיוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוק נואשות לסיוע
    דני
    25/10/2008

שלום לרופאים, אני מתעסק באופן אובססיבי בבריאות שלי, כולל סימפטומים גופניים רבים שגורמים לי לרוץ שוב ושוב לרופאים ולבדיקות שלא מוצאים שום דבר. אני לא ישן כמעט בלילה, דבר שמוביל לעייפות רבה ולסימפטומים נוספים שצצים להם. כמו כן אני מרבה לפקפק ברופאים שבודקים אותי ומאבחן את עצמי כל הזמן דרך האינטרנט. המצוקה שלי קשה ואיכות החיים שלי התדרדרה מאוד (זה התחיל לפני מס' חודשים). אני די מתבייש לפנות לעזרה מקצועית אולם הבנתי שאין לי כבר ברירה. לנוכח התיאור שלי האם אתה ממליץ על פנייה לפסיכיאטר או לפסיכולוג? האם חרדה בריאותית גורמת גם לסימפטומים גופניים והאם אנשים שנמצאים במצב חרדה "מודעים" יותר לגופם? מודה לך מאוד על הסיוע ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוק נואשות לסיוע

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    25/10/2008

דני שלום,

טיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעילה בהתמודדות עם חרדות. חרדה אכן גורמת לסימפטומים גופניים ופרשות מוטעות של הסימפטומים כ"מסוכנים" או כמעידים על מחלה גופנית מעצימה את החרדה וכך גם הסימפטומים הולכים ומתחזקים. כתוצאה מכך אתה מצא במעגל הקסמים של החרדה שבו המחשבות מזינות את הפחדים. לכן, טיפול CBT מאוד עוזר להפסיק את מערבולת ויחד איתה את החרדות.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו