מצב נפשי לא ברור בעקבות התקפת חרדה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב נפשי לא ברור בעקבות התקפת חרדה?
    lili
    05/11/2008

מזה כמה שנים אנו סובלת מתופעות וכאבים גופניים ללא סיבה רפואית מוגדרת וכן בעיות עם שינה יש לילות שלא נרדמת וגורם לי ללחץ מאד גדול- רופא המשפחה טוען שכנראה בעיה נפשית. בעבר רצה להתחיל איתי עם טיפול של רסיטל - אך ברגע האחרון פחדתי ולא לקחתי - התתופעות הללו מגיעותבתקופות יש תקופות שלמות שאני בסדר - אך ברגע שאני מרגישה משהו לא בסדר אני מאד נלחצת ובטוחה שיש לי מחלה הכי גרועה שיש .בכל התקופות איכשהו התגברתי על זה בכוחות עצמי - לאחרונה לפני ראש השנה שוב הרגשתי משהו לא תקין - עקצוצים וגירודים בגוף, חשבתי ללכת לרופא שלו ולבדוק - אך הפעם החליט שאולי אלרגיה ונתן לי באותו רגע זריקה שתשפר לי את ההרגשה ותעזור לי. אני לא יודעת אם לקשר זאת לזריקה - הרופא אמר לי שאין כל קשר - מאז התהפך עולמי - יתכן בגלל חרדה סמוייה מהזריקה והשפעותיה בנוסף היו הרבה לחצים וכעסים בבית עם הילדים - הקיצור התחלתי להרגיש גרוע יותר כאילו אני הולכת להתעלף הרגשתי חום בכל הגוף - ולאחר כמה ימים כבר היה לי קשה להרדם , בתקופה שלפני כן כל פעם שהיתה לי בעיה עם השינה נעזרתי ב 1/2 כדור שינה בונדומין . גם הפעם התחלתי לקחת כמה ימים 1/2 כדור אך לא כל כך עזר לי קמתי עייפה ועצבנית שלא יכולתי לישון לכן החלטתי לקחת כדור שלם וכך במשך 7 ימים כאשר בינהם פעמיים ישנתי בלי כדור בכלל. לאחר 10 ימים מתחילת הבלגן התחלתי להרגיש מוזר כאילו אני מחוץ לתמונה - הכל מסביב נראה אחרת - בעבר נתקלתי בתופעה זו אך לאחר כמה ימים עבר לבד וחזרתי לאיפוס - נלחצתי מהמצב החדש לי והחלטתי ללכת לרופא המשפחה ומה שהדאיג אותי שאני כרגע תלויה בכדור שינה להרדם לכן- הוא אמר לי שזו תופעה כתוצאה מחרדה - והציע להתחיל עם טיפול בכדור ,מירו במקביל לבונדומין - כך שהציע לי לקחצ 1/2 כדור בונדומין ו1/2 כדור מירו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    06/11/2008

שלום לך,

מצב שאת מתארת מתאים להתקפי חרדה. תחושות גופניות, חוסר שינה, תחושה מוזרה של מציאות (דה ריאליזציה) הינם סימפטומים של חרדה. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית מאוד יעילה בהתמודדות עם חרדות.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי

lili
    06/11/2008

האם טיפול תרופתי יפתור את הבעיה של המציאות המשונה הזאת - פשוט זה מאד מדאיג אותי - אני מנסה להתנהג רגיל ושאחרים לא ירגישו שיש לי בעיה - אבל יש מצבים שזה מאד קשה לי - כאילו "יצאתי מתוך עצמי:" או נכנסתי עמוק מדי בתוך המחשבות,ואני כעת מנסה לחזור לעצמי האם יש רעיונות כיצד לעשות זאת בצורה הטובה ביותר. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסוציאציה

ד''ר אירנה נתנאל
    06/11/2008

התופעה שאת חווה נקראת דיסוציאציה (ניתוק מהמציאות). דיסוציאציה הינה תופעה מאוד שכיחה ומופיעה כתוצאה מלחצים. היא יכולה להיות מאוד מפחידה אבל חשוב להבהיר שהיא ממש לא מסוכנת. כאשר הלחצים יחלפו התופעה תעלם מעצמה. טיפול תרופתי יקטין את התופעה ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית תקנה לך כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה עם התופעה. בסופו של דבר זה אמור לעבור. ללא טיפול מקצועי הצורך שלך לשלוט במצב עלול להיות חבלני מלקבע את התופעות. אל תיבהלי מדיסוציאציה, תני לה לעבור. היא לא מסוכנת!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

lili
    07/11/2008

תודה על ההרגעה , ההסבר שלך עזר לי. אני כרגע התחלתי להפגש עם פסיכותרפית - האם זה מספיק או עדיף ללכת לפסיכיאטר. האם יש תרופה מומלצת למצב שלי - דובר על רסיטל - האם מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    07/11/2008

עקרונית, רסיטל תרופה מצוינת, אבל חשוב להתאים לתרופות באופן אישי ולכן מומלץ להתיעץ עם פסיכיאטר.

תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב נפשי

lili
    09/11/2008

האם יתכן שמה שעבר עלי יכול לפגוע לצמיתות, כי אני עדין לא מרגישה מחוברת לעצמי כבר יותר משבועיים - בסך הכל לפני כן ההיתי יחסית בסדר עם כמה התקפות חרדה מתונות. האם מצב זה יכו ללגרום לדכאון?? האם ניתן ליצור איתך קשר? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב נפשי

ד''ר אירנה נתנאל
    09/11/2008

חרדות שלא מטופלות לא נעלמות מעצמן. המצב גם לא נשאר בטטי, אלא הולך ומסתבך, הולך ומתדרדר. בהמשך מופיעים גם הסתגרות, צמצום תפקודי וחברתי ולבסוף, כתוצאה מכול אלה מתפתח דיכאון.

מספר טל' בקליניקה 03-6962745 במידה ועונה מזכירה אלקטרונית את יכולה להשאיר הודעה עם מס' טלפון שלך אני אחזור אליך.

אשמח לעזור,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו