מה יהיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה יהיה
    אורי
    07/11/2008

אני סובל מחרדה ודכאון קשים כבר חצי שנה אובחנתי אצל פסיכאטרית ופסיכולוג קליני כחולה חרדה ודכאון בלבד לא משהו אחר.מה שאני מרגיש ומה שאני קורא על חומר החרדה הוא שונה לגמרי אצלי ההתקפי חרדה באים לידי ביטוי כזה שאין לי תחושות זמן אני מריש שכול השבוע היא אווירה של שבת או חג עולים לי כול מיני פלשבקים מן העבר זוגיות עבודה חדשה או כול דבר חדש אפילו גם ישן מפחידים אותי בלי שום סיבה עכשיו שאני מסתכל על מחלות הנפש אני יכול לקשר את עצמי לכולם אם הייתה לי אפשרות לאבחן את עצמי הייתי מאבחן כחולה סכיזורפניה ,סכיזואפקטיבית,מאניה דיפרסיה,כול ההפרעות האישיות דיכאונות חרדות הכל נראה לי שיש לי למה אני מרגיש חולה נפש ונאמר לי על ידי הפסיכאטרית והפסיכולוג בחור בריא ואפילו בריא יותר מדיי אבל אני מרגיש חולה נפש אני מרגיש שאני לא חושב כמו כולם אני מרגיש שאם אני חושב על העתיד או על איזה בחורה אז אני פרנואיד או שיש לי מחשבה גדלות ואף אחד לא חושב על הדברים האלה בנוסף אני קלאסה של דה ריאליזציה שעוד יותר מוסיפה לעניין השאלה בגדול למה אני מרגיש שאני חולה נפש ואני לא...... אתן דוגמא:תחביב שלי הוא לשיר ולהתקדם בתחום אז אני מפנטז שאני על במה או שאומר לעצמי שאני היה ככה יהיה לי ככה וככה ,עכשיו שאלתי את הפסיכולוג שלי לגבי התפרצות של סכיזורפניה כי לפי מה שקראתי יש לי את כול התסמינים השלילים כבר חצי שנה והוא אומר שאין סיכוי שאני מפתח סכיזורפניה איך הוא יודע כנ"ל הפסיכאטרית אני מפחד מהתקף פסיכוטי זהוי בעצם הפוביה שלי שאני משוגע או שהולך להשתגע בכל דקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה יהיה

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    07/11/2008

אורי שלום,

נראה, שהפחד שלך מלאבד שליטה (להשתגע). זהו אחד הפחדים הכי בסיסים של בני אדם. כשהוא תוקף אותך, עולה הצורך להרגיע את הפחד ואתה מנסה להירגע על ידי חיפוש האישורים שאתה בסדר (קורא על מחלות נפשיות, פונה לרופאים וכו'). תוך כדי קריאת המידע על המחלות אתה נוטה להתמקד באופן סלקטיבי אך ורק במה שמתאים לפחד שלך ומסנן את מה שלא מתאים, מתייחס לעודות חלשות, קטנות, לא משמעותיות, בעלות חשיבות מעוטה, מעצים בחשיבות של בדרים לא רלוונטיים ומגיע למסכנות מוטעות שמזינות את הפחדים.

הייתי מציעה לך לא להתעסק באבחונים עצמיים, עבורך זה ממש חבלני ומשמר את הפחדים. כדי לעזור לעצמך עדיף לפנות לטיפול מובנה ושיטתי. גישה התנהגותית - קוגניטיבית מעולה עבורך על מנת להתמודד עם מצבך.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור אירנה

אנונימי
    07/11/2008

תודה רבה על תשובתך זה מה שהפסיכולוג גם אמר אך מה שמטריד אותי זה התחושות המשונות כאילו היום הוא לא היום תחושות תמידיות של אווירה שונה כמו של שבת או חג ביום רגיל ופשוט והחרדה שלי גוברת מיום ליום למרות הטיפול ההתנהגותי והתרופתי אני כבר לא יודע מה אמור לעזור לי ניתקתי כול קשר עם חברים או זוגיות מאז גיל 18 וזה מה שהכי מפחיד אותי כי זה הסימן למחלת נפש וזה לא שאני לא רוצה לצאת פשוט לא בא לי אני לא רואה בזה הנאה או משהו שיהיה לי כייף בו תמיד העדפתי לראות טלוויזיה בבית או לשחק במחשב או סתם לשמוע שירים אבל שמגעים אליי חברים הביתה אני רק מחכה שהם ילכו למה זה קורה לי????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    07/11/2008

אורי,

אתה שואל שאלות מאוד מורכבות וכדי לענות לך נדרשת הכרות איתך. לפעמים תופעות אלו הן חלק מהאישיות שלך ולפעמים הן סימפטום של הפרעת חרדה / דיכאון. אם אתה נמצא בטיפול את השאלות האלו תפנה למטפלים שלך, בוודאי הם יענו לך תשובה הרבה יותר מבוססת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור אירנה

אנונימי
    07/11/2008

המון המון תודה לך על התשובות שיפרו את מחשבותיי רציתי להיגד לך ולכל הפסיכיאטרים כאן שאתם עושים עבודה מעולה משום מה ראיתי כאן הודעות ויש משום מה אנשים מכאן שחושבים שאתם חייבים להם משהו אבל אתם בסך הכל מנסים לעזור בכל אופן לא צריך להקשיב לאנשים מסוג אלה המשיכו לעשות את העבודה והעזרה לאנשים ושאלוהים יברך אתכם שבת שלום!!!!:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המילים החמות!

ד''ר אירנה נתנאל
    08/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו