המשך... (פרופ. גרינהאוס)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך... (פרופ. גרינהאוס)
    אני
    08/11/2008

שוב שלום פרופ. גרינהאוס אני מטופל כבר מעל 5 שבועות בדפרקסן והגעתי לשוב אותה רוטציה כמו בתחילת הטיפול. בתחילת הטיפול אחרי 10 ימים חל אצלי שיפור במצב רוח ואז הייתה נפילה לדיכאון עמוק מאוד... שאני בלי תרופות אף פעם אין לי את הסוג הזה של הדיכאון... אמנם זה נישמע אולי קצת מוגזם להסיק מסקנות כאלה אבל חושב שיש לי השערה די מבוססת על מה שקרה אצלי ואני מאוד אודה לך אם תוכל להביע את דעתך. אגב הדפרקסן מרדימה אותי היא ואדרונקס גם. מה שקרה כניראה זה שהתחלתי לקחת את הדפרקסן וכמות הנוראדרנלין שלי הייתה נמוכה מאוד בשביל לקבל תרופה שמעכבת את הניצול החוזר שלו ואז זה הרדים אותי וכניראה המוח ניסה להשלים את החסר והשתמש בדופמין ואז סוג הדיכאון השתנה. אגב את התיאוריה עם המחסור בנוראדרנלין לא אני המצאתי אלא קראתי באיזה אתר באינטרנט שד"ר אמר את זה. הם ממליצים שם להוסיף טירוזין אבל בפעם השניה לאחר ה"נפילה" הראשונה לדיכאון העמוק הוספתי הפעם טירוזין וזה שוב קרה. הוספתי בשבוע האחרון הזה טירוזין אז אולי זה לא מספיק שבוע. מה שבטוח זה שהפעם שוב הייתה עליה במצב הרוח ואז שוב אותה נפילה לדיכאון עמוק. ואם אני ימשיך לקחת דפרקסן הרוטציה הזאת תימשך בטוח. אין לי מושג מה לעשות עם זה. אני אמנם רואה עכשיו צבעים חדים הרבה יותר מבדרך כלל אבל נוצר אצלי דיכאון עמוק מאוד ואני חסר אנרגיות לגמרי. SSRI רק גרם לאי שקט ולא עזר לי בכלל. SNRI אותו דבר ולא הצלחתי בכלל להעלות מינון. איזה ברירות יש לי? מה אתה מציע לי לעשות? האם טיפלת כבר במקרים דומים? המון תודה ושתהיה לך שבת שלום...............

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך... (פרופ. גרינהאוס)

הוספת תגובה

• עידכון

אני
    10/11/2008

שוב שלום פרופ, גנינהאוס אני שוב ישנוני מאוד... כבר 6 שבועות עם דפרקסן והיא לא עושה שום שינוי לטובה לא בדיכאון ולא בADHD שאני חושב שאם אחד מהם יפתר אז גם השני ביחד. היא רק גורמת לישנוניות במשך היום (בלילה פחות) האם מומלץ לי לעשות בדיקות גופניות כלשהם? חוץ מויטמין B12? איך זה יכול להיות שרק רמוטיב הטיבה איתי? זה ממש בלתי נתפס. בטוח יש שם משהו שלא יודעים הרי זו תרופה טיבעית וכניראה יש שם מרכיב שעזר לי. משהו שקשור לנוראדרנלין ו\או דופמין אבל לא לסרוטונין. נכון שזה נישמע מוגזם לקבוע דברים כאלה אבל SSRI רק גרמו לאי שקט והחמירו את המצב, כאן עם דפרקסן זה החמיר מצב אבל כאילו "לכיוון אחר" וגם בהתחלה אחרי שבועיים הייתה הטבה משמעותית ואז זה נפל כאילו נגמר לי איזה חומר או משהו בכיוון... האם אתה מפנה מטופלים שלך לבדיקות גופניות? האם אתה רואה אצלי כאן איזשהו מכנה משותף? ניסתי כבר הכל ושום דבר לא עוזר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... (פרופ. גרינהאוס)

13/11/2008

לאני.
    מאוד קשה לדעת מה באמת קורה במוח בזמן הדיכאון. התיאוריות של נוראדרנלין וסרוטונין מאוד מעניינות אבל לא ניתן להוכיח. מה שקורא בדרך כלל זה שאדם מקבל תופעות לוואי של תרופות מסוימות יותר משל אחרות מבלי שנוכל להגיד מדוע. צריך לנסות למצאו את התרופה במתאימה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו