מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אישיות גבולית?אשרת01/12/2008
שלום רב, יש מס' דברים ש"מקננים" ביוהופכים את חיי לקשים ובלתי רגועים, ומצאתי שהם עונים על הגדרת 'הפרעת אישיות גבולית'. הענין הוא שאני סובלת מהם במערכות יחסים רומנטיות בלבד! אין לזה ביטוי בכל מערכת אחרת: לא יחסי עבודה ולא חברות וכו'.: סערת רגשות שאין לי כל שליטה עליה, במהלכה אני מתכעסת במהירות, מרימה את הקול תוך אובדן פרופורציות לנסיבות ופועלת באימפולסיביות-מוכנה להשליך קשר שבניתי שנים כי נדמה לי שפגעו בי-אלא שלאחר שעות מס', כשאני נרגעת ומקבלת הסבר הולם, אני מוצאת עצמי מתנצלת על תגובתי חסרת המעצורים ולרוב מבינה שמהומה רבה על לא מאומה. מיותר לציין את הנזקים שהתנהגותי גורמת לקשר לטווח ארוך. הדברים יכולים להתרחש מסיבות שונות לעיתים קרובות (מדי). בנוסף, מתייגת שחור-לבן את הדברים (רק עם בן זוגי –שם הרגישות בשיאה) הכל אני רואה מבעד למשקפיים הטוטליים לכאן או לכאן. ועוד-פרנויות וחרדות לגבי בגידה או כל התרועעות אחרת עם נשים אחרות. שוב בזוגיות בלבד-אין פראנויות מסוג אחר. האם ההגדרה 'הפרעת אישיות גבולית' הולמת את התנהגותי ? האם תתכן הפרעת אישיות גבולית שתבוא לידי ביטוי בזוגיות בלבד? אודה לך מאד על תשובה מעמיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאשרת
ד''ר ערן ואדים הראל01/12/2008קושי ביחסים בינאישיים בזוגיות אינו בהכרח הפרעת אישיות גבולית. האבחון של הפרעת אישיות גבולית הוא מורכב ודורש דפוסי התנהגות מחשבתיים ורגשיים אשר קיימים ברובדים שונים בהתייחסות לעצמי ולסביבה. ללא קשר לאבחנה של אישיות גבולית נראה כי תוכלי להיעזר בטיפול פסיכותראפי על מנת לשפר את יכולתך לפתח קשר זוגי יציב ומספק מבחינה רגשית.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקור הבעיה הוא שאת אישה!
אילן03/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילן אנא הסבר ,נמק,פרט.
layla daimond25/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)