מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- באיזה סוג של מחלת נפש מדובר?אור חיה שטרית06/12/2008
שלום, שמי אור ואני בכיתה יא'. אני לומדת במגמת תיאטרון בתיכון שלי וכבגרות הוטל עלינו להעלות מחזה קיים. אני והפרטנרית שלי בחרנו במחזה "משוגעת". במחזה מסופר על בנות הנמצאות במוסד סגור ומתמודדות עם מחלות נפש שונות. אחת הדמויות הינה אישה צעירה בשנות ה20 לחייה, והיא התמודדה עם גילוי עריות עם אביה, וכנראה משום כך נוצרה לה הפרעה נפשית והיא נכנסה למוסד ( היא ממשיכה להתמודד עם גילוי העריות גם במשך שהותה במוסד). היא מצד אחד קשורה מאוד לאביה, קנאית לו נורא - למרות שאין לה כל סיבה, ואוהבת אותו ועושה הכל כדי לרצות אותו. מצד שני היא כועסת עליו מאוד, מתייחסת אליו לפעמים בצורה מכוערת ובמשך סצינה מסויימת היא מתייחסת לאוגר שברשותה כאילו הוא אביה ובסופו של דבר חונקת אותו והוא מת. ברגע שהוא מת היא קולטת מה עשתה ומתחרטת על כך ומתחילה לבכות. ברצוני לדעת באיזה סוג של מחלת נפש מדובר? זה נורא נורא חשוב לי ותעזרו לי מאוד אם תענו בהקדם האפשרי !! בתודה, אור חיה שטרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאור
ד''ר ערן ואדים הראל07/12/2008ראשית הנערה שאת מתארת היא קורבן של התעללות מינית ועל כן ניתן לשער כי היא סובלת מתסמונת פוסטטראומטית. מעבר לכך קשה לומר על פי תאורך. ניתן לשער כי בדפוסי התנהגותה של כעס ותוקפנות בלתי נשלטים בשילוב עם קושי ביצירת קשרים אינטימיים ישנו מרכיב של קווי אישיות מופרעים שהתפתחו בצל יחסי גילוי עריות אביה במהלך התפתחותה.
אם את מעוניינת לקרוא עוד בנושא תעשי חיפוש לפי נערות שעברו תקיפות מיניות בתוך המשפחה.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)