מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת תרופה וטיפולרוצה טבעיות10/12/2008
שלום, לוקח ריספרדל ( 1 מיליגרם ) כשנתיים בערך עקב התקפי אי שקט שהיו בעבר והיו מלווים ברעידות בכל הגוף ( כאילו ממש ממש קר אבל רק כאילו ) כמו כן הכדור עוזר לי מבעית התנתקות מסוימת שקוראת לי לפעמים, אני אתן שני דוגמאות קטנות : אם שיערי לא היה מסודר באופן פרפקציוניסטית אז זה כאילו היה " מפריע" לי ואז הייתי נהיה "לא עצמי" שהפסיכיאטר שלי קורא לזה ניתוק... גם כיום עם הכדור המצב לא מושלם אבל לאחרונה עשיתי לעצמי טיפול בחשיפה ( ממשפחת טיפולי התנהגות קוגנטיבית ) וכיום המצב בסדר, אבל... הכדור שאני לוקח משמין אותי הוא גורם לי למצבים לא נעמים בזמן ישיבה עם הרבה אנשים בשולחן אוכל הוא פוגע בי מבחינה מינית ! ואני פשוט חושב שאולי אני יכול ללא כדורים. לפי דעתי טיפול התנהגותי קוגנטיבי יכול לעזור לי מאוד לגביי תופעת הניתוק מעצמי, האם זה נכון ? ושאלה שנייה, האם כאשר אנסה לאפסיק עם הריספרדל יחזורו לי תופעות האי שקט - רעד ? ואם כן אז האם יש לזה טיפול ללא כדורים ? זאת היתה שאלה שלישית ואחרונה, יצא קצת ארוך בסוף... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופה וטיפול
ד''ר אירנה נתנאל12/12/2008שלום לך,
אכן כן, טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) יכול מאוד לעזור לך להתמודדם עם תופעות הניתוק בנוסף לתרופות. כאשר תנסה להפסיק רספרדל התועות יחזרו לכן, לא כדאי להפסיק. הטיפול הכי יעיל הינו שילוב של תרופות ו CBT.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
רוצה טבעיות13/12/2008ללא התרופות אני סובל מהניתוק אבל זה מסתדר כאשר אני אומר לעצמי כמה מילים שמסדרות לי את הראש אבל זה לא בדיוק פיתרון כי מילים אלה משפיעות עלי גם בכיוון אחר ולא ממש לטובה, קצת מסובך, אני יודע... אז למה סיפרתי לך את זה ? כדי להראות לך שגם ללא כדורים אני להתגבר על הניתוק אז אני כמעט בטוח ב 100% שעם טיפול קוגנטיבי טוב אני אתגבר על הניתוק ועל הצורך לקחת כדורים, נכון ? וחשוב לי שתופעות הרעד לא יחזרו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)