דילמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה
    תומר
    12/12/2008

שלום, אני סובל מ OCD בערך 6 שנים לפני כשנה המצב של ה OCD החמיר ( שעה של טכסים ביום, היה נורה ) ולכן הלכתי לטיפול. אני לוקח רסיטל 40 מ"ג כבר שנה. אני לא יודע ( לא בטוח ) אם הרסיטל עזר לי או הטיפול הקוגנטיבי . עדיין יש לי סימנים קטנים של OCD ( בדיקות חוזרות ונישנות, טכסים קטנים, חוסר רגיעה שאני רוצה לעשות טכס אבל אני לא עושה .... ), עכשיו יש לי בערך 3 דקות של טכסים ביום . רציתי לדעת האם הרסיטל יכול להזיק למשהוא אחר בגוף ? או ליצור תלות של הגוף בריסיטל ? הרופא שלי ממליץ לי לעלות את המינון אך אני לא רוצה בגלל 3 הסיבות האלה : 1. אני לא יודע ( לא בטוח ) אם הרסיטל עזר לי או הטיפול הקוגנטיבי . 2. חושש שהרסיטל יכול להזיק למשהוא אחר בגוף . 3. חושש שהרסיטל יכול ליצור תלות של הגוף בריסיטל . רציתי לשאול גם מה הכמות המקסימלית של רסיטל, 60 מ"ג ? תודה תומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    12/12/2008

תומר שלום,

1. מה שעוזר לך זה השילוב של התרופות והטיפול הקוגניטיבי.
    2. רסיטל תרופה מצויינת ל OCD וכמו לכול תרופה יש לה תופעות לוואי. תופעות הלוואי הנפוצות של רסיטל הן: בחילה, כאב ראש, יובש בפה, ירידה או עלייה בתיאבון, ישנוניות, עצבנות יתר וקשיי שינה. תופעות אלו בדרך כלל קלות וחלקן יכולות לחלוף. כפי שאתה רואה אין פגיעה משמעותית למשהו אחר בגוף. כמו כן, רסיטל לא יוצר תלות או התמכרות.
    3. המינון המקסימלי הינו 60 מ"ג אך ידוע כי ב OCD משתמשים במינון הרבה יותר גבוה מהמינון המקסימלי המקובל.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה2

תומר
    19/12/2008

אני רוצה לשאול האם בטוחים בהרסיטל לא מזיק ולא ממכר ? יש לי קצת טכסים ( בערך 3 דקות ביום ), בדיקות חוזרות ( 3 דקות ביום ), וספקות ( 4 דקות ביום ). שאני מנסה להתעלם מהדברים האלה, זה גורם לי חוסר רגיעה שעובר אחרי כמה דקות עד שעה. אני לוקח 40 רסיטל ליום, האם כדאי לעלות ל 60 או להשתמש גם בתרופה אחרת ? אני חושב גם שאם אני ינסה לרדת במינון של 60 רסיטל זה יהיה לי קשה, זה נכון ? תודה תומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו