מוטרדת....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוטרדת....
    יעל24
    12/12/2008

שלום, אני בת 24, כבר שנים שאני בטיפול פסיכיאטרי אצל מישהי מעולה (גם מוכרת מאוד בתחום) והיא טענה חד-משמעית שאני לא חולת נפש. אני מרגישה אחרת. אני מתנהגת מוזר בחברה. כולם מתרחקים ממני וכרגע המצב הוא שנותרתי לגמרי לבד. כשאני נמצאת עם חברים (זמניים) אני מדברת יותר מידי ובצורה קצת פתטית, צוחקת יותר מידי, מספרת דברים אישיים על עצמי, תלותית, דרמטית ועוד... כשזה קורה אני במצב שאין לי שליטה על זה, אני כאילו לא שמה לב. אבל אז, אחרי שאנשים נעלמים לי ואני נותרת לבד אני מבינה את גודל הפאדיחה ומבטיחה לעצמי שפעם הבאה אני -שותקת!. אבל משום מה זה לא קורה, ושוב חוזר חלילה, אני מכירה חברים מתנהגת באותה הצורה, הם נעלמים לי לגמרי ואני נותרת לבד, חושבת ואז מבינה את הפאדיחה ונכנסת לדיכאון וללחץ. בעקבות ההתנהגות שלי אני נאלצת לעבור עיר מגורים כל כמה זמן בגלל הבושות. קשה לי, אני נורא לבד, בא לי להכיר שוב חברים אבל הגעתי למצב שאני מפחדת מעצמי, מאיך שאתנהג. קרה בעבר ש"פחדתי מאיך שאתנהג" אבל זה לא מנע ממני להכיר שוב חברים ולעשות שוב את אותן פאדיחות. לצערי כל פעם אחרי שאנשים נעלמים לי אני מבינה שהם הסתכלו עליי כמו על "בדיחה". ולא, זו לא רק תחושה שלי. העירו מספיק הערות כך שאני מודעת למצבי. יכול להיות שזו הפרעה נוירולוגית? התסמינים האלה מזכירים איזושהי מחלת נפש? (לקחתי כדורים נגד דיכאון ולא הגבתי אליהם טוב, הם רק הגבירו את ההתנהגות הפתטית+קיום יחסי מין מרובים ועוד...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוטרדת....

הוספת תגובה

• המשך...

יעל24
    12/12/2008

בעיר האחרונה שגרתי, מרוב שעשיתי לעצמי פאדיחות מישהו שהייתי איתו בקשר המליץ לי להתאבד. כנראה שהשמועות על ההתנהגות המביכה שלי התפשטו בעיר ובפעם הראשונה שנפגשנו הוא אמר "לא מעניין אותי מה אומרים עלייך, אני יודע שאת ילדה טובה". לא הבנתי את המשפט הזה אבל בהמשך הוא הביא לי לקרוא את הספר ורוניקה מחליטה למות ואמרתי לו שלא אכפת לי מה חושבים, אני יודעת שיום אחד אני אכיר אנשים כמוני והוא צחק ואמר "אין אנשים כמוך מותק, במקומך הייתי מתאבד". ונעלם לי. אני בבדידות נוראית. ההתנהגות שלי גם מתאפיינת ברעיונות חדשים כל פעם. הדבר היחיד שבא לי זה ללמוד משהו ולהצליח בחיים רק בשביל "להכניס" לכל אלה שצחקו עליי. אבל אני מיואשת ולא רואה שום הצלחה מגיעה. כנראה שאני סתם חולת נפש? ואם כן כמו איזו מחלה זה נשמע לך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדת....

ד''ר אירנה נתנאל
    12/12/2008

יעל שלום,

כדי להבין את מקור הקושי נדרש אבחון מעמיק של מצבך. ממתי זה התחיל? היא היית כך גם בתור ילדה? ייתכן ואיבחון נוירופסיכולוגי יכול לתת לך תשובות והמלצות כיצד תוכלי לעזור לעצמך לפתח כלים יותר יעילים להתנהלות החברתית.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

יעל24
    12/12/2008

לא, לא הייתי ככה כילדה. אובחנתי כהפרעת אישיות גבולית אבל לפי מה שהבתי אנשים עם הפרעה כזאת לא עושים לעצמם פאדיחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית

ד''ר אירנה נתנאל
    12/12/2008

לצערי לא ניתן לתת תשובה מקצועית ולאבחן מה זה בדיוק דרך הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו