התנתקות - חלק 2 מתוך 2

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנתקות - חלק 2 מתוך 2
    מירב
    19/12/2008

שלום, יש לי שאלה לגבי משהו שמאוד מטריד אותי - במיוחד לאחרונה. כשהייתי בצבא ניסיתי להתאבד, והועברתי לטיפול אצל פסיכיאטר (שהייתי אצלו גם לפני כן) בדרך כלשהי הגעתי (ממש במקרה) לסיכום שיחה שהוא כתב לגביי שמן הסתם לא היה מיועד לקריאתי, והוא הזכיר את המונח "הפרעת אישיות גבולית" מאותו תאריך שכתב את זה עברו כמה חודשים והטיפול נמשך וייתכן שבעקבות השיחות שלנו דברים השתנו באבחנה שלו ואני לא יודעת, אבל: - הוא המליץ לי להמשיך טיפול באזרחות (דבר שכרגע לא יכול להסתדר ממספר סיבות לצערי) - המליץ לי לקחת "מייצבי מצבי רוח", תרופה שלא קיימת בצבא. יש כמה דברים שלא סיפרתי לו, כי הייתי נבוכה, אך לאחרונה הם צצים בתדירות גבוהה יותר (כנראה כי אני שוב בלחץ ובדיכאון) זה קרה לי בעבר, והסיבה היחידה לכך שאני שמה לב לזה, זה מתגובות של האנשים סביבי. קורה לי שאני כאילו מתנתקת מהמציאות - אני נמצאת בתוך המחשבה שלי ואני ככל נראה מתנהגת בצורה מסויימת במחשבה - מדברת עם מישהו, וההתנהגות שלי במחשבה - באה לידי ביטוי במציאות, רק שבמציאות כמובן אין אף אחד ליידי. חשוב להדגיש - אני לא חושבת שיש לידי מישהו, אני פשוט לא שמה לב שהמחשבה שלי "גולשת" למציאות. זה ממש מביך כשאנשים שמים לב, ואני מודעת לזה בד"כ רק כשאנשים שמים לב, אחרת יש סיכוי גדול שהייתי ממשיכה את היום כרגיל. זה נראה כלפי חוץ ממש משונה - כי אני מאוד מימיקנית ותיאטרלית. מה זה יכול להיות? (מן הסתם אני לא מצפה לאבחון מדוייק מתוך פסקה של כמה שורות, אבל לפחות משהו כללי שאני אדע איך להמשיך הלאה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנתקות - חלק 2 מתוך 2

הוספת תגובה

• התנתקות - חלק 2

מירב
    19/12/2008

סליחה בטעות העתקתי את חלק 1 פעמיים. הנה חלק 2: דבר נוסף, תמיד חשבתי שאני לבד לגבי משהו מסויים, ולכן החלטתי לא לספר את זה לעולם, כי יחשבו שאני משוגעת, אבל נתקלתי בזה במקרה באינטרנט - והייתי בשוק שזה קיים לעוד מישהו חוץ ממני: לפעמים קורה (בד"כ זה עניין של דקות או אפילו שניות, לפעמים זה מלווה אותי ליותר מזה, אבל ברמות נמוכות - לא נחווה בעוצמתיות כמו ברגעים שזה מספר דקות או שניות) שאני מרגישה כאילו אני בתוך חלום או סרט, כאילו המציאות כרגע לא מתרחשת ואני זה לא אני... אם זה נשמע איכשהו הגיוני (בטוח לא) אני צריכה ממש לגוע בעור שלי כדי לנסות להחזיר תחושה. אני כאילו מסתכלת על עצמי מבחוץ. זה ממש מפחיד! ואני כמו רובוט באותם רגעים, שכן אני לא יכולה ממש לתפקד - זה כאילו שאני מתפקדת על כלום-על ריק, עד שאני חוזרת לעצמי - ואז הכל בסדר. קשה לי לחשוב באותם רגעים, ולא ממש יכולה לעשות שום דבר. זה בד"כ קורה לי כשאני לבד, לכן לפעמים אני מנסה באותו רגע למצוא מישהו שאני מכירה להיות לידו כי אז זה עובר יותר מהר) האנשים שמסביבי לא מודעים לזה... לגבי הפרעת אישיות גבולית - אני קיצונית ברמות לא הגיוניות שמתישות אותו, ואני נכנסת כתוצאה מכך לדכאונות עמוקים. זה משהו שללא ספק אני אטפל בו בעתיד אך כרגע לצערי זה פשוט לא מתאפשר. מצטערת שכתבתי כל כך הרבה, אבל באמת רציתי לנסות להביא כמה שיותר פרטים. אודה לכם מאוד על תשובה כנה ומפורטת עד כמה שאפשר דרך פורום... תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למירב

ד''ר ערן ואדים הראל
    21/12/2008

מה שתארת לגבי תחושת הניתוק מהעצמי ומהסביבה הן שתי תופעות דיסוציאטיביות שנקראות דפרסונליזציה (תחושה של זרות לעצמך, פיזית ונפשית) ודראליזציה (תחושה שהמציאות מסביב זרה ואינה מוכרת). תופעות אלו יכולות להופיע בהרבה הפרעות פסיכיאטריות וגם אצל אנשים שסובלים מהפרעת אישיות גבולית. כפי שכתבת טיפול פסיכותראפי יכול לעזור לך בהתמודדות.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו