מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאניה דיפרסיהד.ד.23/12/2008
אני אם לילד בן כ-30 שאושפז בכפיה לפני כשנה באבחנה של מניה דיפרסיה.ומצב של פסיכוזה. חצי שנה לקח ליתיום וזיפרקסיה . והפסיק על דעת עצמו. כיום הוא שוב במצב של מניה. ואנני יודעת כיצד להתמודד מולו. אני נואשת ממנו. סילקתי אותו ע"י תלונות במישטרה והוצאתי לו צו הרחקה . אני מרגישה בלבול גדול ברגשות מצד אחד מרחמת עליו כי הוא חולה ומצד שני אני שוכחת לעתים שכל המעשים הרעים שלו נובעים ממחלה. אני גם כועסת עליו שהפסיק ללא אחריות את התרופות ומאמינה שאפילו אם יאשפזו אותו שוב הוא שוב יעז להפסיק ויחזור למחלה בקיצור הוא לא מספיק מוכן להשלים עם העובדה שהוא חולה . . מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דיפרסיה
ד''ר אירנה נתנאל24/12/2008שלום לך,
לצערינו, אין דרך לעזור לאדם חולה שלא מודע למחלתו. אחד הדברים הבסיסיים ביותר בטיפול במניה-דפרסיה הינו הקפדה על נטילת תרופות באופן קבוע ללא הפסקה. מצבו ימשיך לחזור ולהחמיר כול עוד שהוא לא לוקח אחריות אישית על מצבו ועל מחלתו. אם בנך יקבל טיפול מסודר חלק מהתהליך הטיפולי הוא תמיחה לבני משפחה, עבודה טיפולית משותפת עם בני המשפחה. כעת את מנסה להגן על עצמך כי אין לך ברירה אחרת אך זו לא הדרך לעזור לו. כאשר הוא יהיה מאוזן מבחינה נפשית גם עליך הדבר יכביד פחות. כעת יש להשקיע מאמץ להביא את בנך לטיפול מסודר וקבוע. נסי לשכנע אותו לפנות להתיעצות מקצועית. אולי תפעילי עליו סנקציות, תנאים וכו'.
חזקי ואמצי!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מצער שכך החלטת לפעול
בטי12/12/2011גם לי זה קרה וזה היה גרוע מאוד,אבל אני בחרתי להתמודד אחרת,לא לאשפז,להחזיק בבית,לקבל את הפסיכוזה בהבנה כי אין בררה וזה לא האדם שאני מכירה,זה בלבול גמור של המוח שמערבב את הדברים למציאות שהחולה רואה אותה ואין מה לעשות כנגד זה אלא להראות לו ואו לענות בהבנה ושהדברים יעברו והוא יראה שזה לא כל כך נורא כמו שהוא חושב.זה לא פשוט משום שהחולה לפעמים תוקפני בפסיכוזה שלוקחת אותו למקומות לא תמיד מובנים ולא הגיוניים והוא דורש ואו אומר דברים קשים ,מאשים,צועק,רוצה לפעול ועוד ועוד דברים שמאוד לא הגיוניים למשפחה אבל צריך לאהוב את הבן שלך כל כך שאת מבינה שאם לא תתמודדי ותהיי חזקה בשבילו ...תאבדי אותו וזה מה שקרה לך...אצלי היה אחרת...הפסיכוזה עברה וחזרנו ב- 100 אחוז לעצמינו ואנחנו לוקחים כדורים...גם אני...לכל דבר יש מחיר...אנחנו מבינים שזה מה שיש ..וממשיכים לחיות כי החיים יפים ....האופציה של להביט על החיים מחלון מסורג במחלקה הסגורה ..לא קיימת.תהיי חזקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לדעת
שמוליק13/12/2011שלום לכולם.
אינני רוצה לשפוט אף אחד מכם, אני רק רוצה להאיר את הדברים מזווית אחרת. מההתמודדות האישית שלי:
אני התאשפזתי ארבע פעמים. שלולה מהם היו בכפיה, והפעם האחרונה הייתה בהסכמה.
אני מבקש לשים לב לעובדה שהתרופות האנטי-פסיכוטיות (זיפרקסה היא אחת מהן) גורמות לעייפות חזקה. כזו שאיננה מאפשרת לתפקד. אני הפסקתי את התרופות על דעת עצמי וחזרתי לתפקד, אני מתאר לעצמי שגם הילדים שלכם סבלו מעייפות. זו תופעת לוואי שכיחה. הרופאים אמרו לי, ואולי גם אמרו למטופלים אחרים שמדובר ב"סימפטומים שליליים של המחלה".
אמנם הרבה אנשים שהפסיקו את הטיפול התרופתי - מצבם התדרדר. אני אין ספור פעמים אמרתי שאני מחכה לרגע שבו מישהו ירים את הכפפה ויחקור את ההשתקמות שלי, וגיע למסקנה ברורה יותר מתי ניתן להפסיק את התרופות, והאם ישנה דרך טובה להגיע למצב כזה.
אני בהחלט יכול להבין את התחושה הזו "הוא לא מוכן לקחת תרופות. הוא אינו אחראי, הוא עלול להתאשפז בגלל זה...", אבל העייפות הזו פשוט בלתי נסבלת.
אני מאחל לכולם כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)