מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניה פרנואידית - עזרהמיכל01/01/2009
לאחרונה בן הזוג שלי החליט שאני בוגדת בו, הדבר כרוך בהזיות שאני אומרת דברים כשבעצם אינני אומרת דבר, הקליט אותי ברשמקול הקלטות של 56 שעות. בתחילה חשב שיש לי רומן עם שכן אח"כ עם חבר שלו שאני לא מכירה. טוען שכשהיה בבית הפנטתי אותו או סיממתי אותוובזמן שישן הכנסתי גברים לבית לקיים יחסי מין. כמובן שהיו עוד לא מעט דברים שאותם דמיין בנוגע לבגידה. התנהגותו כלפי שאר החברה הינה רגילה ולא חריגה. כל הסבר הגיוני שאני נותנת לו לא מקובל עליו, כאשר הוא מתנהג לא כראוי טוען שאני הורסת את מערכת היחסים. בעקבות תופעות אלו קראתי על סכיזופרניה והסימפטומים של סכיזופרניה פרנואידית מאוד מתאימים לו. האם זהו התקף של סכיזופרניה פרנואידית? כמה זמן נמשך דבר כזה? האם כאשר אדם חווה התקף כזה בכל רגע יאמין לדבריו או האם ישנם רגעים בהם הוא מבין שהוא תלוש מהמציאות? כיצד אוכל לעזור לו? כאשר רציתי ללכת לטיפול בטענה לטיפול זוגי לא הסכים להגיע למטפל שהרי לטענתו אני בוגדנית ומחפשת להרע לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה פרנואידית
ד''ר אירנה נתנאל01/01/2009מיכל שלום,
האם זהו התקף של סכיזופרניה פרנואידית? נשמה מתאים. אך עדיין זו התרשמות בלבד על סמך מכתבך. טיפול במצבים אלה מאוד בעיתי ומורכב בשל חוסר שיתוף הפעולה בסיסי (מאוד אופייני להפרעה). טיפול זוגי לא יפתור את הבעיה. נדרשת התערבות של פסיכיאטר ופסיכותרפיסט שמאוד מאומן בהפרעה זו.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
מיכל02/01/2009ד"ר אירנה נתנאל, יש לי כ"כ הרבה בשאלות, שהרי כל הארוע הזה מוטט את החיים של שנינו , חתונה שבוטלה, מערכת יחסים שהתפרקה.כ"כ שאני קוראת יותר בנושא הדברים יותר מסתדרים. אם אכן אלו הם פני הדברים, האם הוא יכול להיות מסוכן? האם בשלב מסויים יבין שטועה? איפה אני יכולה למצוא מידע מהימן על המחלה? תודה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה פרנוידלית
ד''ר אירנה נתנאל02/01/2009אם מדובר בספיזופרניה פרנוידלית הסיכוי שהוא יבין שטעה בשלב כלשהו ממש אפסי וחבל להשקיע אנרגיות לשכנע אותו שהדברים לא נכונים. אין סיכוי שישתכנע. זאת מלכודת וגם אנשים מקצוע במהלך הטיפול לא נכנסים למלכודת הזו, לא מנסים לשכנע ולא מתווכחים איתו. הוא בהחלט יכול להיות מסוכן עבורך ולעיתים קרובות מאוד אנשים אלה הופכים להיות מאוד תוקפניים ואף אלימים כלפי האובייקט שעליו מופנה החשש. בשל התפרצויות אלימות אנשים אלה מגיעים לאשפוז כפוי. אני מציעה לך להתרחק. אל תנסי ללזור לו לבדך. אל תנסי להוכיח שאת בסדר - אין סיכוי זה רק ירגיז אותו יותר ואת תרגישי מתוסכלת ומיואשת.
עדיף להניח לו, להתרחק ולהפרות מניסיון להוכיח לו.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותו מצב...
אחת שמבינה01/05/2009מיכל שלום,
אני נמצאת במצבך בדיוק ועוברת את אותו הדבר.
מעוניינת לדבר איתך ולשמוע מימך על התפתחות הדברים.
אם מעוניינת אז שלחי לי תגובה ונמצא דרך לתקשר.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)