פרוזאק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוזאק
    רן
    01/01/2009

שלום, אני בחור בן 24 שסובל מOCD כבר 7 שנים. הגעתי למסקנה שכדאי לי לקחת פרוזאק (הייתי אצל פסיכיאטר שרשם לי את התרופה כמובן). אני שוקל להתחיל לקחת פרוזאק אבל יש בי חששות לגבי התרופה. התחלתי השנה ללמוד רפואה ושמתי לב שהרבה תרופות התגלו ברבות השנים כמסוכנות. האם ישנה סכנה שפרוזאק עלול לגרום לסרטן או מחלות ממאירות? ניסיתי לבדוק קצת באינטרנט וראיתי משהו על כך שפרוזאק עלול לגרום לסרטן המוח. האם יש אמת בדבר? בנוסף, אני נחשף הרבה לפורמלדאהיד בלימודים האם יכולה להיות תגובה בין הפרוזאק לפורמלין? ברור שהפחדים קשורים לOCD שלי, ובכל זאת אני מבקש שתענו לשאלתי ברצינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוזאק

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    01/01/2009

רן שלום,

ללא ספק הפחדים שלך קשורים לOCD ובחיפוש אחרי תשובות אתה מחפש הרגעות לפחדים. התנהגות זו מחזקת, מעצימה ומקבעת את ההפרעה. הדרך היעילה ביותר להתמודד עם ה OCD היא שילוב של טיפול תרופתי ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לוותר על טיפול התנהגותי?

רן
    02/01/2009

את צודקת לגמרי בדברייך. האם רק לקחת פרוזאק ללא טיפול התנהגותי זה משהו יעיל מבחינה טיפולית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    02/01/2009

גם אם תשיג הבראה מלאה עם פרוזק כדאי בכול זאת ללמוד מספר כללים וחוקים של התמודדות יעילה עם OCD. בגלל שזו הפרעה עקשנית, קיימת נטייה לחזרתיות של סימפטומים ולכן, כדאי ללמוד כיצד להתמודד כדי למנוע הישנות של ההפרעה לטווח ארוך.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי פעם אחת אצל פסיכולוג

רן
    03/01/2009

קראתי הרבה על הטיפול ההתנהגותי לפני זה, והבנתי גם מהפסיכולוג שהטיפול סובב כולו סביב חשיפה. כלומר, להיחשף במכוון לגורמים מעוררי החרדה ולמנוע תגובה, למשל שטיפת ידיים וכו'. מבחינתי זה בלתי אפשרי, לפחות בתקופה הזו של הלימודים האינטנסיביים, להיחשף לגורמים מעוררי חרדה. חוץ מזה, הפחדים שלי כל הזמן משתנים כך שגם אם "התגברתי" על משהו מסוים זה רק בגלל שמשהו אחר מחליף אותו ואני לא רואה איך אני יכול לפעול כל הזמן נגד האינסטינקטים שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצל איזה פסיכולוג היית?

ירון
    03/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    03/01/2009

כפי שכבר כתבתי, שילוב של תרופות ו CBT (לא רק חשיפהומניעת תגובה אלא גם עבודה קוגניטיבית מאוד משמעותית) זהו הטיפול האידאלי ל OCD, כאשר התרופות הם הגורם ההכרחי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו