יש מקרים שהפתרון הוא רק הסופ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש מקרים שהפתרון הוא רק הסופ?
    אני
    07/01/2009

לחיות! הי אני בת שלושים ולא יודעת איך אני עדיין מוצאת את התקוה לשאול בפורומים ולהאמין שאולי אפשר אחרת אנסה לא להעמיס בפרטים , בגדול אני מספר שנים מטופלת בהפרעת קשב בקונצרטה- מה שקצת הפחית את הרמת דיכאון בה אני נמצאת , אך בהחלט לא ברמה של איכות חיים , במשך שנה וקצת ביקרתי אצל פסיכולוג פעמיים בשבוע ובמקביל לקחתי פרוזק תקופה \ את הפסיכולוג עזבתי בימים אלו מחוסר תועלת את הפרוזק אני עוזבת מאותה הסיבה\ אני ניסתי גם תרופות אחרות ממשפחת SSRI ללא שיפור . אני עובדת בעבודה קבועה לא כל יום אני מיואשת כל יום כל יום ושנים , אני יודעת שכל הכביכול התבכיינות הזו לא נכונה ובטח לא מעלה למקום אחר אבל אני באמת נופלת ולא מצליחה לראות את הטוב לא שואפת לשום מקום לצערי פשוט מרגישה שאני לא מתמודדת לא יודעת להתמודד עם מצבי החיים אני רגישה מידי לסביבה ולוקחת כל מציאות קשה למקומות מאוד כואבים בלי שליטה אני יכולה להגיע למצב של עצב נוראי ככה באמצע היום מדבר עצוב שנשמע לאוזניי שנראה לעיני (גם במסגרת עבודתי )ואני מאבדת יציבות בשניה , אם בכלל היא נמצאת שם...אני לא יודעת אם היה לי את הכוח להבהיר כמה ייאוש בא אבל הוא בא ואני פסימית בקשר להמשך ובקשר להימצאות טיפול , אני מאמינה בטיפולים אך חושבת שעם ההכרות שלי עם עצמי קשה לי להשלים עם החיים כל עוד אני בינהם.. מה עושים ? הייתכן שכלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יש פתרון

ד''ר אירנה נתנאל
    09/01/2009

שלום לך,

ללא ספק את מאוד מיואשת ומאוד סובלת! כתוצאה מכך, לעיתים קרובות מאוד ישנם זמנים שבהם מחשבותייך ורגשותייך האובדניים מאימים עלייך. הסיב לכך הינו תהליכים קוגניטיביית כאשר מחשבות משפיעות על הרגשות: המחשבות השליליות מעוררות רגשות שליליים. כאשר אנשים מיואשים במיוחד הם נוטים לחשוב שהתאבדות היא אמצעי לפתרון בעיותיהם. התאבדות נראית אלטרנטיבה מתקבלת יותר על הדעת כשאדם מאמין כי שום דבר שיעשה לא יניב תוצאות חיוביות, או שדיכאון או בעיות חיים אחרות ירדפו תמיד. את תיהי מוגנת היטב מפני מעשה אובדני אם תאמיני שתוכלי להתמודד ביעילות עם בעיות החיים. תראי את החיים כרבי ערך. תחשבי על סיבות לחיות ולא על סיבות למות. זה נותן הרבה כוח. בזמן ייאוש קשה לעלות סיבות לחיות לכן, תנסי להיזכר בתקופות טובות בחייך. אילו היית מרגישה טוב מה היו הסיבות לחיות? יש בך חלק שלא רוצה פתרון אובדני תחשבי מה הן הסיבות של החלק הזה לא להתאבד?

בנוסף, אני מציעה לך לפנות לעזרה מקצועית כדי להתמודד ביעילות עם הבעיות ולהגן על עצמך מפני הרס עצמי.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגיבה

אני
    10/01/2009

נותן הרבה כוח. בזמן ייאוש קשה לעלות סיבות לחיות לכן, תנסי להיזכר בתקופות טובות בחייך. אילו היית מרגישה טוב מה היו הסיבות לחיות? יש בך חלק שלא רוצה פתרון אובדני תחשבי מה הן הסיבות של החלק הזה לא להתאבד? בעייתי העיקרית בתגובה לדבריך, בנוגע לחלק שלא רוצה פתרון אובדני הוא נובע לצערי ממניעים אחרים ואולי זה בעצם לטובה אך החשש ברגעי החולשה לפתרון אובדני הוא קודם התחשבות בתוצאות הסביבתיות לסובבים הקרובים הרי אם יכולתי ללכת ולצאת מתודעת כולם כאילו לא הייתי מעולם מזמן לא הייתי נשארת כאן, חלק נוספ הוא אזשהי אמונה מיסטית רוחנית שהדבר האובדני לוקח לגילגול יותר אובדני וגם כאן פוחדת לטעות שוב לצערי הסיבות שלי לחיות ברגעים שמחים בעבר לצערי רובם ככולם מורכבים מעירוב של כימיה שגרמה לתקופה מאוד שמחה על פניו אך אשלייתית לגמרי בלעדיה לא אוכל להצביע על שמחה בתקופות אחרות שמחה אמיתית ומתמשחת או לא נכון שפתרון הוא להבין שהחיים הם ברי התמודדות אך אינני מאמינה בכך בכל מצב ובכל אישיות ובי אני מתקשה מאוד לראות את זה וזה מפיחיד עצוב וייותר מהכל זה לבד מתוך בחירה להתרחק כי אצלי מרגיש אחרת מאחרים ואצלי קשה לשתף לא נורא..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזקי ואמצי!!!

ד''ר אירנה נתנאל
    10/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1

אילנה
    11/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פתרון (נואש אומנם..)

אילנה
    11/01/2009

חישבי מה זה יעשה למשפחה ולהורים שלך אם תתאבדי ..כמה צער ואבל ..עד שגידלו אותך בגאווה...אותי זה הדבר היחיד שמצליח להחזיק...אם לא הייתה לי משפחה ספק אם היום הייתי בחיים. מה גם להתאבד זה לא כל כך פשוט את יכולה לנסות אבל אם זה לא יצליח ותשארי נכה זה עוד יותר גרוע מה תעשי אז תנסי שוב ? איזו דרך עלובה לעזוב את העולם...ואני אומרת לך את זה עם נפש מלאה בפחדים וחרדות שמלווים אותי בחיי...תעשי טובה להורים שלך ולמשפחה וקחי כדור ...אם הוא לא טוב אז אחד אחר יותר חזק...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו קטן ...

אילנה
    11/01/2009

זה קטע על התאבדות שמצאתי באיזה אתר מיסטיקה (כמה טוב שיש אינטרנט)...הפחיד אותי האמת ..אבל מה.. מהר מאוד החלטתי שעדיף לחיות בסבל מאשר למות ועדיין לסבול , קראי והפנימי: "כמו שפשע הוא לרצוח אדם, כן פשע הוא איבוד עצמי לדעת. רוב הסיבות לאיבוד עצמי נובעות מאהבה עצמית מפורזת ומפחד. לעיתים סיבת האיבוד העצמי היא הרצון להתאחד שוב עם היקרים שהלכו לעולמם. תוצאה של מעשה כזה היא הפוכה מהמקווה, כי הפירוד נעשה יותר רחב. המתאבד נפטר רק מגופו החומרי. מצפונו וזיכרונו נשארים ומציקים לו מבלי שיוכל להימלט מהם. המחזה המתגלה לעיני המתאבד אחרי התאבדותו הוא מלא אימה. אחרי זמן מה הוא מוצא את עצמו במצב של חושך, כבתוך ערפל כבד מאוד. הוא נודד בבדידות מוחלטת. מצב זה נמשך עד אותו יום בו היה צריך למות מיתה טבעית, לולא איבד עצמו. בינתיים מצטברת בו שנאה לאדם ולאלוהים. משום כך הוא דוחה את הדרכת הנשמות הבאות לעזרתו וממשיך לחיות כפי שהורגל, בחושך ובאי הידיעה במשך שנים רבות נוספות, עד שמתעורר בו רצון עצמי להתפתחות או עד אשר מגיע מועד מיתתו."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו