מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנסה להפסיק ריספרדל ועומד להשתגעבן 2709/01/2009
החלטתי להפסיק בהדרגה עם הכדור ריספרדל שאותו אני לוקח כבר כשלוש שנים פחות או יותר, אני לוקח כמות של 1 מילגרם כל ערב. כעת ירדתי לחצי מיליגרם וזה היום השלישי בערך עם חצי מיליגרם. עד עתה היה בסדר אבל היום אני מתחיל קצת להרגיש קצת כאילו אני עומד להשתגע, כאילו הגוף שלי רוצה להתפרץ ולזוז במהירות, זה קורה לי בעיקר שאני במיטה תחת שמיכת פוך כבדה... האם יכול להיות לי נזק בלתי הפיך מהתהליך הזה, האם אני יכול באמת להשתגע ולאכול אותה ? אני החלטתי לנסות להפסיק ואני לא רוצה לנסות כדור אחר עם פחות תופעות לוואי או משהו כזה, אני פשוט רוצה לחיות ללא הכדורים וחושב שאני מסוגל לכך, האם יש לך כמה עיצות איך למנוע נזק או איך מפסיקים עם הכדור בצורה טובה ? דרך אגב אבחנת הפסיכיאטר היא סכיזופרניה, סבלתי מניתוק חברתי שהיום המצב קצת יותר טוב ( בשנתיים הראשונות ללקיחת הכדור לא היה שיפור בנושא, בכל מקרה אני לא רוצה כדורים ) סבלתי מהתקפי אי שקט ( רעידות בכל הגוף כאילו נורא קר, בכל מקרה אני רוצה לנסות להפסיק עם הכדור כי כעת מרגיש טוב ואני יודע שהכדור לא מרפא, הוא רק מקל על התסמינים אבל רוצה לנסות להפסיק ) תודה וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
בן 2711/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא באמת למה לא עונים לך
עודד12/01/2009למה אתה פונה לעזרה אצל אלו? לך לעזרה נוספת לאנשים שיעזרו לך להיגמל יותר בקלות ויתנו לך כלים ואמצעים להתמודד ולנצח את זה, אתה מתאר סימפטומים של גמילה מהתרופה קשים, הפחד מהפחד החרדה מהחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי דעתי שאותה אפשר להחשיב כמקצועית
נשמע מוכר12/01/2009כי עברתי גם טיפולים בתרופה זו מה שאתה מתאר נשמע לי כתופעות לוואי של התרופה ולא כתסמינים של המחלה, אין לי בשבילך תשובה מדויקת לגבי עם להפסיק את הטיפול לגמרי אבל יכול להיות שהשינוי במינונים גורם לתופעות אלו שאתה מתאר כאי נוחות ורעידות שגם לי היו בצורה חזקה חכה עוד כמה ימים , יכול להיות שתחזור למצב מאוזן ותסתדר ,אבל אל תפסיק על דעת על עצמך כי זה יכול להיות מאד מסוכן ובעיקר-לא נעים. אני הפסקתי עם הרספירדל באופן מאד הדרגתי ולכן התופעות לוואי גם עברו לאט אך יכול להיות מאד שאם תפסיק עם התרופה לבד ומהר כך תסבול מתופעות לוואי ברמה יותר קשה, תתייעץ לגבי ההדרגה בהפסקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע המצב חזר להיות יציב
בן 2712/01/2009אני מפסיק באופן מאוד הדרגתי ועושה בצורה מסודרת. מה אתה אומר, גם לך היו רעידות בכל הגוף ? וזה עבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לבן 27
ד''ר ערן ואדים הראל13/01/2009לגבי שיקול הפסקת התרופה אני ממליץ לך להיוועץ בפסיכיאטר המטפל. בכל מקרה על מנת למנוע תגובות קשות לירידה תרופתית כדאי לעשות את הירידה הדרגתית ככל האפשר ופרוסה על זמן ארוך ככל האפשר. אם ביכולתך לשבור את הכדור לארבע ולרדת ברבע אחת לשבועיים זה עדיף. אופציה אחרת היא לקחת לסרוגין יום חצי כדור ויום כדור וכו'.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר עזרת לי מאוד
בן 2713/01/2009.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)