טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לOCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לOCD
    ירון
    01/02/2009

שלום רב, הייתי אצל מטפל התנהגותי מסויים 2 פגישות והוא אמר לי שהוא מתנגד לתרופות. לטענתו טיפול תרופתי פוגע ביעילות הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי, וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי לטענתו נעשה בצורה הטובה ביותר ללא תרופות, כי לפי דבריו טיפול התנהגותי צריך להיעשות מתוך סבל ושאם לוקחים טיפול משולב זה לא טוב. האם לדעתך זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לOCD

ד''ר אירנה נתנאל
    01/02/2009

ירון שלום,

כול מטפל באמונתו יחייה. אני מייצגת את הגישה המשולבת של תרופות ו CBT מתוך ניסיוני ומתוך מחקרים עכשויים זאת הדרך היעילה ביותר להתמודד עם ה OCD. אפשר גם בלי תרופות. זה רק עניין של דרגת הקושי של ההפרעה. במקרים מסוימים זה אפשרי וגם מצליח ובמקרים מסויימים חייבים תרופות אחרת ממש בלתי אפשרי לטפל ב OCD, ולפעמים זה אפשרי אבל ממש ממש קשה וכרוך בסל רב וקשיים נוספים שממש מיותרים. לרוב, לטפל ב OCD בלי תרופות זו מלחמה שאבודה מראש.
    חשוב לציין שבשל ההפרעה העקשנית במיוחד הטיפול התרופתי ל OCD הינו פי 4 מהמינון המקובל לחרדה.
    שוב אני מדגישה שהכול עניין של דרגת המורכבות של ההפרעה.
    מקווה שתעשה את החושבים הנכונים.
    מאחלת לך הצלחה!
    תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו