מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון ובעיות נפשיות נוספותסיגל04/02/2009
שלום רב! ברצוני לקבל ייעוץ לגבי מצבו של בעלי. ככל הנראה הוא סובל מדיכאון קשה, מדבר כל הזמן על התאבדות ועל כך שנמאס לו מהחיים האלה וכו'. הכל נראה בעיניו שחור. מעולם לא פנינו לייעוץ מקצועי והוא מסרב לפנות ועסוק בהכחשה - "אני לא חולה נפש אני נורמאלי...." האמת היא שאני לא יכולה לקבוע שהוא חולה נפש מאחר ואני לא אשת מקצוע אך כך זה נראה. אנו נשואים מזה שש שנים ומעולם הוא לא עבד ופירנס אותי. אנחנו מתגוררים עם שני ילדים אצל ההורים שלי וחיים על חשבונם. כבר שש שנים שאני לוחצת עליו שילך לעבוד אך הוא אינו רוצה לעבוד. גם כשהוא מתחיל עבודה הוא לא מחזיק שם יותר משבוע. כל פעם בגלל תירוץ אחר, או שהוא חולה פתאום ומרגיש שהוא לא "מסוגל" לעבוד או שהוא טוען שהמקום עבודה לא בסדר. הוא פועל בדפוס התנהגות קבוע שלאחר מספר ימים במקום העבודה הוא נעלם, סוגר את הפלאפון ולא מגיע יותר. בכל אופן לדעתי זה לא נורמאלי שבנאדם לא עובד ולא רוצה לעבוד ולא מסוגל להישאר במסגרת עבודה מעל לשבוע ברצף. בנוסף לחוסר הרצון לפרנס את המשפחה ולהשתלב במסגרת, הוא מכור לעישון חשיש, דבר שגורם לו לשינויים קיצוניים במצב הרוח, התקפי זעם, פאראנויות וחוסר שליטה. הוא חולה פסוריאזיס. המחלה התפרצה אצלו כבר בהיותו בן 18 לדבריו עקב לחצים נפשיים אותם חש בבית הוריו. יש לו נטייה קשה לסבך את המשפחה בחובות וללא סיבה מוצדקת שהרי אני עובדת ואנו חיים על חשבון ההורים. הוא נכנס לחובות על מנת להשקיע ברכב כספים מיותרים ללא חשיבה הגיונית. השאלה שלי היא האם מכלול ההתנהגויות הללו יכולים להצביע על בעיה נפשית ולאיזו עזרה אנו יכולים לפנות? ואם באמת יש כזו בעיה נפשית שאי אפשר לעבוד ולהשתלב במסגרת, האם ניתן לבקש בגינה נכות נפשית מביטוח לאומי? אני אובדת עצות ולא יכולה יותר להתמודד עם המצב. הוא כל הזמן "לא רוצה לחיות יותר" או שהוא רוצה לנסוע לחופשות מחוץ לעיר לדבריו כי הוא חייב בדחיפות "חופש" כל הזמן. למעשה הוא כל החיים בחופש אחד גדול כי הוא חסר מעשה אך כל היום הוא רק מדבר על זה שהוא רוצה חופש ומנסה לשכנע אותי לעזוב הכל ולנסוע. נראה כי הוא בדיכאון כל הזמן ואין לו חשק לכלום. כשאני מנסה לקבל הסבר למה הוא לא מסוגל להיות במסגרת ולעבוד הו טוען שהוא מרגיש בראש שלו חסימה. אני לא מבינה מה זה אומר. אבקש ייעוץ דחוף בנושא. בברכה סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיגל
ד''ר ערן ואדים הראל04/02/2009דפוס המנעותי כמו שאת מתארת אכן דורש התייחסות וברור. הזכרת עישון חשיש שיכול להביא לתסמונת המנעותית וחוסר מוטיבציה כללי. כמו כן יכול להעצים מצבי דיכאון. אני ממליץ לך להעמיד לו כתנאי שיילך לייעוץ אצל פסיכיאטר. מה גם שלפי התיאור שלך הוא במצוקה וצריך לשכנע אותו שהוא יוכל להיעזר בטיפול על אף החשש מלהתמודד.
בברכה
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)