מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות ודיכאוןחנה11/02/2009
ד"ר שלום,
כבר כמה חודשים שאני סובלת מהתקפי חרדה רציניים, שמלווים לעיתים בתחושה של חוסר אונים ודיכאון. טופלתי במשך תקופה בכדור מירו 30 מ"ג, לקחתי חצי כדור. (=15)החרדות פחתו והצלחתי גם לאכול. החיסרון היה שהכדור עשה אותי אפאטית לחלוטין, התקבעתי על אובייקטים, בהיתי במשך דקות ארוכות ללא יכולת להפסיק, והדבר מאוד הפריע לי. הרגשתי ממש שהמוח שלי 'מלא דבק'. הפסקתי עם הכדור, אמרתי לעצמי- את תצליחי להתמודד לבד, אך ללא הצלחה. חזרתי שוב לקחת את הכדור, ושוב פעם חזרו הסימפטומים. זמן תגובה ירוד, אפאטיה מוגזמת, ותסכול נוראי מהמצב. שוב הפסקתי את הכדור. בשבועיים האחרונים שוב התחלתי להרגיש רע מאוד, עברתי לפסיכיאטרית אחרת שנתנה לי כדור ציפרלקס- 10 מ"ג- חצי כדור (=5). לקחתי אותו ביום שני בערב, וגם אתמול בערב. אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל לתאר את ההרגשה הנוראית, פשוט נוראית שחשתי ועדיין חשה.אני לא מצליחה להירדם בכלל בלילה, יש לי יובש נוראי בפה, הלשון לבנה ונפוחה, כל הזמן צורך אדיר לשתות מים, שעוזר רק לכמה שניות ושוב- חוזר חלילה, כאבי בטן איומים, רעד, זיעה קרה בכפות הידיים והרגליים, גירודים ופריחה בכפות הידיים והרגליים בעיקר, קפיצה או אפילו פרכוס של הגוף בצורה לא רצונית. בעיקר ברגע שאני נופלת לשינה, וזה מעיר אותי. הרגשת חום. בבוקר לקחתי אופטלגין, ואחרי מעט זמן הקאתי. במקום שיעלה לי את התאבון הכדור מפחית את התאבון.
חשוב לי לציין, שאני מחפשת כבר תקופה ארוכה עבודה, וכעת מצאתי עבודה מעולה, והודעתי להם שאני מבטלת., משום שאני לא מסוגלת, פיזית וגם רגשית לעבוד במצב כזה בעבודה של 9 שעות ביום. ואפילו של פחות. עצם ההימנעות וההישארות בבית מכניסה אותי לעוד יותר חרדה.
בבקשה תעזור לי, אני חסרת אונים. בבקשה:(
איזה כדור לקחת, אם בכלל? האם להתעלם מהתסמינים? האם להחליף? האם ללכת לאשפוז? האם להתחיל טיפול פסיכולוגי? (הייתי בהמון כאלה, במשך שנים, ולא עזר)
מחכה לתשובתך,
ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות ודיכאון
ד''ר אירנה נתנאל12/02/2009ירדן שלום,
ראשית, ציפרלקס לא נוטלים בערב בשום אופן, רק בבוקר. שנית, מעלים את המינון באופן הדרגתי: היית צריכה לקחת שבוע רבע כדור ורק אחר כך להוסיף עוד רבע. בנוסף, טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית הכי יעיל בהתמודדות עם דיכאון וחרדות. תתחילי לקחת את הכדור כמו שצריך ולאחר שלוש שבועות את אמורה להרגיש שיפור במצב. במידה ותופעות לוואי ימשכו תפני שוב לרופא המטפל.
תרגישי טוב,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ירדן
ליאור14/02/2009אשמח לשמוע עדכונים לגבי מצבך, אני גם אמורה להתחיל עם התרופה, אז הייתי רוצה לדעת עם זה יהיה שווה את זה , אם זה כדאי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)