היפוכונדריה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוכונדריה
    ?
    18/02/2009

שלום אני בת 22 ולפני 3 חודשים ילדתי מאז תקופת ההריון אני מרגישה חרדות קשות.(בעבר סבלתי מהתקפי חרדה שהתבטאו בכאבים בכל הגוף וטופלתי המשך שנה וחצי בציפרלקס).בתקופה האחרונה מאז הלידה אני מרגישה ממש רע במחינה פיזית כאבים בלתי מוסברים בעיקר בגב ובשרירים,אציין שעברתי בדיקות ששללו בעיה פיזית.אני מאוד מפוחדת סובלת כל הזמן ממחשבות טורדניות על מחלות שכביכול נמצאות בגופי אני ממש מרגישה חסרת אונים ולא מסוגלת להתמודד עם הכאבים הפיזיים ועם המצב הנפשי והלחץ שמופעל עליי.אני מתביישת לפנות למשפחה שלי (כי הם חושבים שהכאבים הם בגלל הלידה) האם יש איזשהו טיפול חוץ מטיפול תרופתי להיפוכנדריה?והאם זה באמת הגיוני שכל הכאבים מהם אני סובלת נגרמים בשל לחץ נפשי.בבקשה תעזרו לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוכונדריה

הוספת תגובה

• היפוכונדריה

ד''ר אירנה נתנאל
    18/02/2009

שלום לך ומזל טוב!

המצב שאת מתארת לא מתאים לאבחנה של היפוכונריה ויותר נראה ככאבים גופניים עקב לחצים סביבתיים ונפשיים. תרגילי הרפיה של שרירים ונשימות, דמיון מודרך, מדיטציה מאוד יעילים בהתמודדות עם לחצים. בנוסף, תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכולה לתת לך כלים להתמודדות יעילה עם לחצים וחרדות.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

?
    19/02/2009

תודה רבה על תשובתך... רציתי לדעת היכן אוכל לעבור טיפולים מסוג זה ?האם יש מרפאות ציבוריות המטפלות בשיטות הנ"ל כי אני משערת שבמרפאה פרטית העלות היא גבוה. ואולי את מטפלת בשיטות הללו,אשמח לקבל טלפון כדי לשמוע יותר פרטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו