דה פרסונליזציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דה פרסונליזציה
    פלוני
    19/02/2009

רציתי לדעת, איך אפשר לזהות אם אני סובל מדה פרסונליזציה? יש איזה "מבחן" שאני יכול לעשות לעצמי כדי לראות האם אני סובל מהמחלה? בחיים לא חשבתי על זה עד שלא קראתי על זה בויקיפדיה, ומאז אני כל הזמן חושב מה אם גם לי יש את המחלה הזאת. כי לפעמים אני כן מרגיש שאני פועל בצורה רובוטית, זאת אומרת עושה דברים, מודע לזה שאני עושה אותם והכל אבל בכאילו זה בא בטבעיות. אנשים הסובלים מהמחלה מתנתקים לגמרי? לא מתקשרים וכדומה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דה פרסונליזציה

הוספת תגובה

• דה פרסונליזציה

ד''ר אירנה נתנאל
    19/02/2009

שלום לך,

דה פרסונליזציה זאת לא מחלה, זאת תופעה. כולנו מתמתקים במהלך היום ללא ספור פעמים וזה לגמרי טבעי ואפילו הכרחי. אלה הם ניתוקים בראים. במהלך היום אנחנו עושים הרבה מאוד פעולות אוטומטיות, לא מודעים לפעולות אלו, עושים דברים בלי שממש חושבים על כול פעולה. ניתוק הוא חלק ממנגנון הישרדותי של האדם וכולנו מצוידים במנגנון הזה. הניתוק הפטולוגי הוא חלק ממחלות אחרות והוא הביטוי של המנגון ההישרדותי המקולקל. אם תקרא אינציקלופדיה של רפואה, בטוח נמצא אצלינו סימנים של מחלות רבות, אך לא כך הדבר במציאות. לא כדאי לעביר לפסים אישיים דברים שלא קשורים!
    אין סיבה לדאוגה!!!

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל

פלוני
    19/02/2009

השאלה שלי היא איך "נראה" בנאדם שסובל מדה פרסונליזציה בצורה "הרעה" שלה. כי אני די עסוק בזה כל היום. זאת אומרת אני כזה מנתח כל פעולה שאני עושה כדי לראות אם אני "מחובר בין הגוף לנפש", וזה נותן לי תחושות מוזרות של "רובוטיות".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו