שאלה בקשר לחרדה, כדורים והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לחרדה, כדורים והריון
    לירון
    25/02/2009

שלום, אני בת 27 ולוקחת זה 3 שנים פאקסט לתקופות מסויימות (בעיקר בזמן הלימודים האקדמיים). אני מתחילה לחשוב על הריון בזמן הקרוב ורציתי להוריד את הפאקסט בכלל כיוון ששמעתי שזה לא מומלץ בזמן הריון. נוסף על כך יש לציין כי כבר כחודש ומשהו אני לוקחת חצי כדור (של 20 מ"ג) וכשבוע רבע כדור. אתמול ניסית להפסיק כליל את הכדור והתחלתי להרגיש ממש ברע- אני מניחה שאלו היו מעין תופעות גמילה הדומות להתקף חרדה (דופק כפול, רעידות, בכי לא מוסבר, מחשבות טורדניות וכו'). כמה זמן אחרי שחזרתי לקחת רבע כדור הכל חזר לקדמותו... שאלותי הן: 1. האם בכלל כדאי להוריד לגמרי את הכדורים לפני כניסה להריון ובזמן ההריון? 2. האם יש כדורים שאינם מסכנים את העובר? 3. כאשר התחלתי פאקסט זה היה בעקבות המלצת הפסיכולוג שלי והרופאת משפחה. האם עשיתי טעות שלא התייעצתי עם פסיכיאטר? 4. לפעמים שאני מרגישה התחלה של התקף חרדה אני לוקחת חצי כדור לוריוון, האם זהו כדור שניתן לקחת בזמן הריון? אם לא אז מה כן? רופא הנשים שלי אמר שניתן לקחת לרויוון ומקסימום יוולד לי תינוק רדום וישנוני בהתחלה... זה ממש לא נראה לי והתשובה הזו הלחיצה אותי.... מתנצלת על כמות השאלות אבל זה ממש מטריד אותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ד''ר ערן ואדים הראל
    26/02/2009

א. רופאי משפחה מתחילים טיפול נוגד חרדה ודיכאון וזה בסדר גמור. במקרים מסובכים יותר מפנים לפסיכיאטר.
    ב. לפאקסט באמת יש תופעות גמילה משמעותיות בעיקר לאחר שימוש כה ממושך.
    ג. השימוש בנוגדי חרדה/דיכאון מהמשפחה של פאקסט אינו מהווה סיכון ממשי בהריון אך בשל אי ידיעה מספקת לגבי השפעות על העובר יש להיזהר בשימוש בו. ההחלטה נשקלת אל מול הסיכון בהופעת מצבי חרדה ודיכאון אצל האם במהלך ההריון ואחריו אשר כשלעצמם הינם גורמי סיכון לעובר.
    ד. על מנת לעשות החלטה מושכלת אני ממליץ לך לפנות לייעוץ ומעקב אצל פסיכיאטר.
    ה. תשובת הגניקולוג שלך אכן יכולה להישמע מלחיצה אך הוא התכוון שהמשמעות של נטילת לוריוואן על הולד אינה מאוד חמורה ע"פ מה שידוע.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה והמספקת

לירון
    26/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו