שאלות על פאקסט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על פאקסט
    לירון
    26/02/2009

אני בת 26 ובמהלך הכמה שנים אחרונות נטלתי פאקס (20 מ"ג) לתקופות קצרות משום שלא רציתי שהכדור ישלוט בי כל החיים, אבל מנגד הפסיכולוג שלי אמר לי שיש תקופות שלא כדאי להילחם בכל המלחמות יחד ויש לבחור בקפידה (הכוונה הייתה ללימודים, חתונה, טיסות, מבחנים, חרדות כלליות וכד'). אכן בחרתי לקחת כדורים כדי להתמקד במלחמה העיקרית דאז- הצלחה בלימודים הגבוהים. הבטחתי לעצמי שכאשר אסיים את לימודיי אפסיק לגמרי את הכדורים כדי לראות איך אני מתמודדת בלי. עכשיו משסיימתי את לימודיי התחלתי להוריד במינון עד כרבע כדור ואני מתחילה לחוש שוב מחשבות טורדניות ופחדים ממה שחששתי תמיד- איך אתמודד לבד בלי הכדור? יש לציין כי הייתי מטופלת באופן פרטי אצל פסיכולוג לאורך זמן ממושך אך לא קבוע והפסקתי לפני כשנה (אין לי כסף להוציא על פגישות). אני לא מרגישה שעכשיו יש שינוי בתהליך המחשבה שלי פרט למודעות הרבה יותר גבוה (אולי גבוהה מידי). אני נמצאת לקראת חיפוש עבודה ואולי הריון בשנה הקרובה- אני מבולבלת ותוהה מה לעשות? האם להמשיך את הכדורים (שהקנו לי רגעים של שקט) או לנסות בכל מקרה להתמודד לבד? ללכת לפסיכיאטר או פסיכולוג של הקופה? האם טיפול בCBT יכול לסלק לתמיד את החרדה או שתמיד אהיה כזאת? מה יהיה אם אתחיל לעבוד במקום חדש ופתאום אתפרק? מה אם לא אצליח לתפקד לזמן מסויים ולא אוכל לתת הסברים? מה יהיה אם בנוסף לכל אכנס להריון והתפקוד שלי ישותק לגמרי? ושאלת השאלות- האם כל חיי יראו כך? סליחה על מבול השאלות אבל אני מרגישה אבודה ומבולבלת וכמובן חרדה.... לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על פאקסט

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    26/02/2009

לירון שלום,

אני מאוד ממליצה על CBT. במהלך הטיפול תלמדי מיומנויות של התמודדות יעילה עם החרדות עד שהן יסולקו. זה לא אומר שאחרי הטיפול לעולם לא תחווי חרדה או מחשבות טורדניות, אך יהיו לך כלים ממשיים ומעשיים כדי לזהות סימנים מקדימים, לשלוט בהם ולמנוע חזרתיות של ההפרעה.
    בנוסף, אני מאוד ממליצה על הטיפול המשולב של תרופות וCBT.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות...

לירון
    26/02/2009

אם טיפול קוגנטיבי התנהגותי שעברתי בעבר לא שינה הרבה (והפסיכולוג שלי היה טוב) האם זה אומר שלא מתאים לי הטיפול הזה או שפשוט לנסות לעבור למטפל אחר? בנוסף הבנתי שיש מטפלים בCBT שאינם פסיכולוגים (כמו עובדות סוציאליות וכו') האם זה עדיין כדאי או שכדאי ללכת על פסיכולוג קליני? יש מטפלים מוסמכים בCBT שעובדים עם הקופות חולים? היכן אני מבררת מידע שכזה (הסתכלתי רק בא"יטה אבל שם אי אפשר לדעת אם הם עובדים עם הקופות) לירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

ד''ר אירנה נתנאל
    26/02/2009

לירון,
    אם כעת את בטיפול אצל פסיכולוג אל תפסיקי. אם את לא בטיפול הייתי ממליצה לך לחזור למטפל שלך. אם ברצונך להחליף מטפל כדאי שתחפשי CBT. מטפל בגישה זו יכול להיות פסיכולוג, פסיכותרפיסט או פסיכיאטר. תבררי לגבי מטפל ספציפי אם הוא עובד עם קופות חולים. התחום של CBT הולך ומתפתח לכן חשוב שהמטפל יהיה מקצועי, מומחה מעודכן בכול ההתפתחויות של הגישה, בעל כלים רבים ומגוונים. תזכרי שאת הלקוחה ולכן, תשתדלי לבחור בסחורה משובחת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דומה וחשובה מאוד

ירון
    27/02/2009

שלום רב אירנה, ראיתי שאת ממליצה על שילוב של CBT וטיפול תרופתי לOCD ובכלל לשאר ההפרעות. ורציתי לשאול- טיפול תרופתי לא סותר את הCBT? כי בהנחה שאדם לוקח תרופה אז הסימפטומים יורדים מאוד והוא כמעט לא יסבול מחרדה או OCD ואז בעצם לא יהיה על מה לעבוד בCBT והוא למעשה לא ילמד טוב את הCBT כי הוא לוקח תרופה ובכך הוא לא ילמד כלים ומיומנויות שיאפשרו לו להתמודד גם בלי תרופות. אשמח לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cbt ותרופות

ד''ר אירנה נתנאל
    01/03/2009

ירון שלום,

מחקרים וניסיון טיפולי מראים שרק תרופות לא מספיקות ורק CBT לא יעיל. בנוסף, יש להבחין בין תרופות שעוזרות (SSRI, SNRI) ל CBT ותרופות (בנזודאזפינים) שמחבלות ב CBT.
    התרופות לא מכסות את הסימפטומים, הם רק מקטינות את הווליום שזה מאפשר לעבוד בCBT בלי סבל. ב CBT לא חייבים לסבול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואת התרופות צריך לקחת לעד?

ירון
    03/03/2009

את התרופות צריך לקחת לעד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות

ד''ר אירנה נתנאל
    03/03/2009

הכול תלוי במצב ההפרעה. במידה ומדובר בהפרעה כרונית עם ניסיון של חזרתיות, אז כן, לוקחים תרופות כמו במצב של מחלה גופנית כרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל הCBT לא אמור לתת כלים?

ירון
    05/03/2009

הCBT לא אמור לתת כלים שבאמצעותם האדם יוכל להסתדר בעתיד ללא תרופות? מה המחקרים אומרים? 2.רק CBT לבד יכול לעזור בOCD?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CBT

ד''ר אירנה נתנאל
    05/03/2009

1. בוודאי ש CBT נותן כלים להתמודדות בעתיד ללא תרופות.
    2. כמעט ואין סיכוי לטפל ב OCD בלי תרופות רג ב CBT. מחקרים מראים שבגלל שההפרעה מאוד עקשנית המינון התרופתי בOCD פי 4 מהמינון המקובל של התרופה.
    3. מחקרים מראים שהטיפול המשולב של תרופות ו CBT הכי יעילבהתמודדות עם הפרעות רבות כולל OCD.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו