מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול במטפלתענת28/02/2009
שלום רב, מצבי מורכב למדי, מעולם לא טופלתי ולא פניתי לפסיכיאטר. אני אמא לשלושה ילדי ADHD כאשר אחד מהן סובל מהתפרצויות זעם קשות. בנוסף, נמצאת במצב מאוד בעייתי בנישואין, ליתר דיוק לקראת הגירושין. מטפלת בילדי הקטנים לבד לבד לחלוטין ללא שום עזרה( טיפולים,רופאים,חוגים וכו'). לאחרונה הגעתי למצב נפשי מאוד ירוד: בוכה הרבה, מין לחץ בחזה, חרדות רבות ( במיוחד בפני התפרצויות אין סופיות וקריאות מהגן), הרגשת עייפות תמידית, שינה מרובת יקיצות, הרגשה של עייפות ואומללות מקשיי הורות ומזוגיות מאוד לא רצויה.יש מין רצון להכנס למיטה ולישון איזה 20 שעות אבל האפשרות לא קיימת ואני ממשיכה לתפקד. אולי מבחוץ זה לא נראה אבל בפנים פשוט אסון. ולמה אני לא פונה לרופא? אני עובדת בתחום הטיפולי ובעצמי מטפלת באנשים חולים ( גם במחלות נפשיות). ,נותנת את כל כוחותיי ( בעבודה, ילדים, בית) אבל.... מתרוקנת מכלל הכוחות לעט לעט. בעבודתי קיים נושא של סיווג ואם ארצה להתקדם, יש מצב שיבדקו גם את הנושא הרפואי. זאת הסיבה שאני לא פונה לאיש מקצוע. רופא משפחה הציע לקחת תרופת הרגעה אבל אמר כי העתק מהמרשם מדווח למשרד הבריאות. בוודאי לא לקחתי שום טיפול ( היום ניסיתי קלמנרוין שכלל לא עוזר).האם ניתן לפנות לרופא בלי שיהיה רישום במשרדים ממשלתיים? האם ישנן קבוצות תמיכה אנונימיות? האם על נטילת כל תרופה פסיכיאטרית יש דיווח? תודה מראש וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ד''ר ערן ואדים הראל01/03/2009הפרעות דיכאון וחרדה הן הפרעות שכיחות מאוד באוכלוסייה. תרופות נוגדות דיכאון וחרדה נצרכות באחוז משמעותי באוכלוסייה. שימוש בנוגדי דיכאון או הפרעה דיכאונית לא יהוו מכשול מבחינה מקצועית על פי מה שידוע לי, אלא אם כן (וגם בכך איני בטוח) תרצי לעבוד בתחום מסווג מאוד מבחינה בטחונית. לסבול ממצב דיכאוני אינו אות קין ולא מעיד על חולשה. המלצתי היא כי תפני לטיפול כי נראה כי את סובלת ומצב זה פוגע בך ובסביבתך. אם אינך רוצה שזה יופיע בגיליון הרפואי שלך בקופת חולים (מכל סיבה שהיא) פני לפסיכיאטר באופן פרטי ותוכלי לקנות תרופות באופן פרטי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)