חבר שלי שקרן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבר שלי שקרן
    אלה
    05/03/2009

שלום אני יוצאת עם חבר שלי כבר 4 שנים והוא שקרן פתולוגי .הוא בן אדם מאוד טוב ובגלל זה אני נשארת איתו ,כמו גם כשהוא משקר הוא לא מנסה לפגוע באף אחד . אני חושבת שזה איזשהו הרגל שצבר עם השנים שמתבסס בחינוך גרוע(או יותר נכון בחוסר חינוך). הוא משקר עם סיבה ובלי סיבה , גם אם זה משנה משהו , וגם אם זה לא. לי ולחברים הקרובים הוא כבר לא יכול לשקר , כי אנחנו יודעים עליו יותר מדי פרטים. אבל לאנשים שלא מכירים אותו הוא יכול שקר בלי למצמץ. אני חושבת שזה מין מנגנון אצלו להתמודד עם דברים , כי בעצם לא לימדו אותו אחרת. אבא שלו היה עובד מהבוקר עד הערב, ואמא נתנה לו יד חופשית להכל בלי להסביר מה טוב ומה רע(מהסיפורים ששמעתי עליו כילד). השאלה שלי היא האם אפשר לעשות משהו . לי זה כבר מפריע וזה בטוח יפריע מאוד בעתיד בחיי משפחה. ואם יש פתרון איך אפשר להשפיע עליו להבין שיש בעיה וצריך לטפל בה ? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבר שלי שקרן

הוספת תגובה

• תשובה לאלה

ד''ר ערן ואדים הראל
    06/03/2009

שקרן זו הגדרה רחבה מאוד ולא מאוד מובנת ועל כן רצוי לנסות להבין יותר באיזה מצבים, באיזה הקשרים, מה זה משרת וכו'. הפורום פה אינו המקום להיכנס לפרטים כאלה. אני ממליץ לך לשכנעו לפנות לבדיקת ייעוץ והכוונה אצל פסיכיאטר או פסיכולוג.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו