טראומה, וקלונקס.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומה, וקלונקס.
    ק
    06/03/2009

בגיל 18 עברתי אונס שיצר אצלי חרדה כללית חזקה. לא לקחתי תרופות כי העדפתי להתמודד בלי טיפול תרופתי. לבסוף זה עבר.. אחרי תקופה נפרתי מבן זוג, מה שגרם לי לסוג אחר של חרדה, התקפי חרדה. התרופה היחידה שנעזרתי בה היא קלונקס ולא תרופה טיפולית.. (עד 0.5 מ"ג ליום בלבד).התגברתי בעזרת חשיפה והרבה כוח עצמי על גם על התקפי החרדה כעבור שנה, עד שעברו לחלוטין. למרות שהם עברו המשכתי לקחת את הקלונקס (תמיד בכמויות מאוד קטנות, כמות מירבית חצי מ"ג ביום, אך לוקחת כל יום). לוקחת את הכמות הנ"ל של הקלונקס כבר 4 שנים. השאלות שלי הן כאלו: 1. מבחינת הפסיכיאטר נאמר לי שזה בסדר שלוקחת את הקלונקס, והוא הרגיע אותי שזה לא ממכר בכמות הזו, אני ממשיכה עם זה כי מרגישה שזה משאיר אותי רגועה, למרות הכמות המזערית, וגם כי עדיין נתקלת לפעמים במצבים, אומנם לא יומיומיים, שמעוררים אצלי חרדה. אך האם זה בסדר בריאותית לקחת שנים? זה לא מזיק בריאותית? 2. האם זה בסדר/נורמלי/וכו שלמרות שהתגברתי על הטראומה,התקפי חרדה וכו, עדיין נתקלתת במצבים שמעוררים אצלי חרדה שאיכשהו מזכירה את תחושות החוסר אונים/פחד שהיו באונס, למרות שאינם קשורים לנושא. ז"א, למשל צריכה לעבור ניתוח להחלפת סיליקון בשדיים, וזה מעורר אצלי חרדה חזקה (פחדים מההרדמה ומהניתוח, אבל מוגזמים ומעוררים תחושות פאניקה כמו שהיו לאחר הטראומה). שבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טראומה, וקלונקס.

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה אם זה

ק
    08/03/2009

בסדר בריאותית לקיחה של קלונקס 0.5 מ"ג במשך מס שנים כל יום. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לק

ד''ר ערן ואדים הראל
    09/03/2009

קלונקס בדרך כלל אינו מהווה טיפול לטווח ארוך במצבי חרדה. תרופות מסוגו ניתנות להקלה מיידית. אם את נוטלת מינון כזה לאורך זמן סביר להניח שכבר אין לו אפקט נוגד חרדה. ההתמכרות היא5 בכך שיש התרגלות, כלומר המינון הזה כבר לא אפקטיבי, ואם תרצי להפסיק סביר להניח שתרגישי תסמיני גמילה. אני ממליץ לך להתחיל טיפול בנוגד חרדה לטווח ארוך ולנסות להגמל בהדרגתיות מהקלונקס.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד'ר הראל

ק
    09/03/2009

למרות מה שאתה אומר נאמר לי שהכמות הזו, חצי מ"ג ביום לא ממכרת במובן של תופעות גמילה (ע"י הפסיכיאטר) לגבי חוסר האפקט (כביכול) אני מודעת. אני לא מתחילה טיפול תרופתי נגד חרדה כי אין לי חרדות כבר..לפחות לא ברמה שמפריעה לי בתפקוד ובחיים. השאלה שנשאלה היא האם מעבר לעניין הממכר/לא ממכר או אם יש השפעה או אין (כי עבורי יש ולא הרגשתי צורך בכל ה4 שנים שלוקחת להעלות את המינון), אם במובן בריאותי נטו- אם אין זה מזיק לקחת את הכמות הנל על בסיס קבוע ? אשמח לדעתך,תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו