מניה דפרסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניה דפרסיה
    חוששת
    06/03/2009

שלום לכם אני בת 19 עוד מעט. אמא שלי חולה במניה דפרסיה(או משהו דומה לזה) בסביבות ה20 שנה וגם יש לי שני דודים ודודה שחולים בזה. אני לא כל כך בטחה בשם של המחלה כי הכל כל כך חדש שלי ולא כל כך רציתי לשמוע. אני כל כך חוששת. אנחנו 3 ילדים במשפחה. מה הסיכויים לחלות במחלה? אבא שלי אמר לי שמצב זה נוצר בגלל שהגוף מפסיק לייצר חומר מסויים ולכן זה משפיע על האדם. אפשר על ידי בדיקת דם לבדוק אם חסר החומר הזה, או לעשות בדיקה גנטית כדי לבדוק אם יש לי את הגן הפגום הזה ! אשמח לעזרה, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניה דפרסיה

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף משהו

חוששת
    06/03/2009

אני יודעת גם שטראומה או מצב נפשי ירוד עקב דברים אחרים יכולה להביא להתפרצות המחלה במידה ויש את הגן. זה נכון? טיפול אצל פסיכולוג יכול למנוע את זה? אני מרגישה קצת מדוכאת גם בגלל המצב בין ההורים שלי וגם קצת מדברים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אדם שעומד מול המראה

חוששת
    06/03/2009

ומדבר עם עצמו זה סימן שהוא חולה? זה מביך להגיד את זה אבל לפעמים אני עושה את זה. לא הרבה אבל כן..זה נותן לי בטחון אני חושבת. למי עליי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה

ד''ר אירנה נתנאל
    07/03/2009

שלום לך,

הגנטיקה של מחלות פסיכיאטריות לא דבר כ"כ ברור מאחר ואין עדיין מרקרים גנטים ידועים. ניתן לומר שהסיכוי למניה דפרסיה באוכלוסיה הכללית הוא בין 1-3% לפי הגדרות שונות. כאשר קיימות מחלות ברורות במשפחה הישירה מדרגה ראשונה הסיכוי הוא יותר בסביבות 10-20%. לצערינו אין עדיין בדיקה גנטית. באתר של מיינד קליניק יש מידע רחב על מניה דפרסיה ועל סימפטומים של המחלה. ייתכן ושם תוכלי לקבל תשובות על שאלותייך הרבות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חוששת

נעמה
    27/03/2009

רציתי להרגיע אותך קודם כל.
    אני לצערי חולה במאניה דיפרסיה (קלה מאד אמנם) אבל אף אחד מחברי לא חולם על כך.
    יש לי תואר אקדמאי ועבודה מכובדת ובמבט לאחור זו מחלה קשה אבל אפשר לחיות איתה.
    באשר לך אני לא חושבת שיש לך מה לחשוש.ממה שקראתי באינטרנט ומפסיכיאטרים ששאלתי
    הסכויים שילדים של חולים יחלו גם כן הם אחוזים בודדים.ז"א אם לכל האוכלוסיה יש כ2%
    לך יש בערך 4% .כך שאין לך הרבה מה לחשוש.
    מה שכתבת שאת מדברת מול המראה זה דבר נורמלי לחלוטין שראיתי אנשים בריאים
    לחלוטין עושים מדי פעם.
    מקוה שהרגעתי אותך.
    לילה טוב.
    דנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו