כדורים ותופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורים ותופעות לוואי
    אהרון
    09/03/2009

שלום, אני בן 23 ומלפני שנתיים קיבלתי טיפול בכדורים נגד דיכאון כדי לטפל בחרדות ו OCD. הראשון היה פקסט שלקחתי אותו למשך 3 חודשים במינון של 20 מ"ג ביום אך לצערי נאלצתי להפסיקו בשל תופעות לוואי כגון סיוטים, חולשה, קושי להטיל שתן....... הכדור השני שהביאו לי היה ציפרלקס. במינון של 10 מ"ג ביום, אך גם הוא נתן לי את אותן תופעות הלוואי אך לא גרוע כמו הראשון, ולצערי גם אותו הייתי צריך להפסיק בגלל זה. מבחינת החרדות התרופות האלו ממש עזרו לי, אלה רק התופעות לוואי אילצו אותי לוותר עליהם. אז רציתי לדעת אם יש אפשרות לקחת תרופה כזאת אבל במינונים ממש נמוכים (למשל 2 מ"ג ביום) כדי שאני לא ארגיש תופעות לוואי כאלה חזקים? האם במינון כזה נמוך הכדור עדיין יעזור או שזה כבר לא שווה? פשוט חבל לי לוותר על משהו שיכול לעזור לי. אבל התופעות לוואי פשוט לא שוות את זה. תודה! אהרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורים ותופעות לוואי

הוספת תגובה

• כדורים ותופעות לוואי

ד''ר אירנה נתנאל
    10/03/2009

אורן שלום,

1. כדי לצמצם תופעות לוואי של תרופות מומלץ לקחת אותן באופן מאוד הדרגתי. למשל, שבוע רבע כדור, בשבוע השני להוסיף עוד רבע וכך עד שתגיע למינון הטיפולי.
    2. הגברת חרדות היא תופעת לוואי מוכרת של כדורים אלה, אך היא חולפת עם הצמן כאשר הגוף מסתגל לתרופה. לעיתים יש להמתין כחודשיים על המינון הטיפולי עד שהגוף מתרגל.

תרגיש טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו