ציפרלקס-כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס-כמה שאלות
    אני
    18/03/2009

1. פסיכיאטרית של קופת חולים אמרה לי לקחת ציפרלקס לפני השינה. קראתי שרשמת למישהוא שחייבים בבוקר, מה ההבדל ולמה בבוקר? 2. התחלתי עם חצי כדור, אם ארגיש הטבה האם אפשר להמשיך עם חצי? 3. כיצד ניתן למנוע את ההשמנה מהכדור אם תהיה? 4. הדיכאון ממנו אני סובלת הוא סמוי, כלומר אני כן נהנית מדברים מסויימים כמו: אוכל, ספורט, סקס וכו' אבל חסרת מוטיבציה ואנרגיה לפעילויות כמו עבודה או התחייבויות כלשיהן ויש לי ריקנות וחוסר משמעות להרבה דברים. שאלתי היא אם אני לוקחת בכל זאת ציפרלקס ואין לי ממש דיכאון במובן הקליני, מה תהיה ההשפעה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס-כמה שאלות

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    19/03/2009

שלום לך,

1. ציפרלקס יש לקחת רק בבוקר כי הוא גורם להגברת האקטיביות.
    2. אם תרגישי הטבה עם חצי כדור, עקרונית אפשר להישאר כך, אך בכול זאת כדאי להתיעץ עם הרופאה שמכירה אותך.
    3. למנוע השמנה ניתן על ידי ארוחות סדירות ופעילות גופנית מרובה.
    4. ההשפעה של ציפרלקס תהיה הגברת האקטיביות, יותר מוטיבציה לעשות דברים, הרגשה של קלילות וגמישות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    19/03/2009

אבל אני מלאת אקטיביות, מתה על ספורט, סקס ואוכל ואוהבת להינות מהחיים רק שונאת לעבוד, ללמוד ולהתחייב (למשל התחייבות להשכרת דירה ובגלל זה אני רווקה גרה עם ההורים בגיל 36 ועובדת מידי פעם כשצריך כסף) ומזה הפסיכיאטרית הסיקה שאני בדיסתימיה ובגלל הדיכאון לא התחתנתי. אני מבולבלת ולא בטוחה שאני בדיכאון ולא יודעת מי באמת יכול לאבחן אותי. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

ד''ר אירנה נתנאל
    20/03/2009

ייתכן וכדאי לפנות לחוות דעת שניה. יכול להיות שפסיכותרפיה (שיחות) יכולה להועיל לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על תופעת לואי מסויימת- ראייה

אנה
    31/03/2009

האם צפרלקס משפיע באופן כלשהו על הראייה?
    לא ראיתי שום ציון לזה באף מקום- אבל אני מרגישה טשטוש קל בראיה מאז התרופה.
    יש קשר..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    01/04/2009

אנה שלום,

תופעת לוואי זו לא אופיינית לציפרלקס. טשטוש בראיה יכול להופיע כסמפטום של חרדה. במידה ואת סובלת מהפרעות חרדה, כנראה, שציפרלקס לא מכסה מספיק במינון שאת לוקחת. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו