מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשה בעיהה דחופהאלכס02/04/2009
שלום רב,אני סובל מבעיה שמאוד קשה לי להסביר אותה מקווה בשביל עצמי שבערך אצליח.
בעצם כל הזמן ,אותן:מחשבות תסריטים חוזרות על עצמן בראשי וכאילו אני משחק עם עצמי משחקים פסיכולוגיים בראש שאני מרגיש שזה כבר לחבד בלי שליטה המחשבות חוזרות ונשנות ואותן מחשבות ולפעמים כשצצות חדשות אני מופתע.ישנן גם מחשבות של מצפון מאוד גבוה לדוגמא:אם אני עושה משהו מאוד קטן כמו לזרוק סיגריה בחוץ אז בזמן שאני עושה זאת עולה מחשבה שחוזרת על עצמה "אתה תתחרט על זה " .
ישנן חרדות מדברים לא הגיוניים כמו לפגוש חברים טובים שלי והמחשבות על כך פשוט קופצות בלי שאני ארתה בכלל לחשוב אותן מחשבות,ואני יודע שהן שטויות.המחשבות בשוניותן מופיעות לי במשך כל היום כמעט כל הזמן ,אי שקטן נפשי ממחשבות טורדניות כשאני עושה פעולות מסוימות כמו עישון ,שתיית מים (כשאני אוכל לדוגמא מופיעות מחשבות שלא נותנות לי להנוטת מהאוכל כי בעצם הן מסיטות אותי ואני ניכנס לשרשת של מחשבות על משהו שהוא לא רלוונטי) דבר נוסף שקורה לי לפעמים הוא שדברים לא באים לי בטבעיות וזה כאילו אני עושה אותם וחושב עליהם באותו זמן או שבזמן שאני עושה אותם אני חושב על דברים אחרים שלא רלוונטים ולא צריכים להיות ובלי שליטה על זה .
עולים בי זיכרונות,פלאשבקים תסריטים כשאני רואה משהו שמזכיר לי משהו,וזה בעצם מוביל לתגובת שרשרת של מחשבות שקשורות לכך (אם זה כשאני קורא רואה איזו מילה ,או אני שומע ,או רואה בטלוויזיה או בכל מקום שהוא וסיטואציה ).
עולים בי גם תסריטים מגוחכים שעולים לי פשוט בלי שליטה ואני לא מבין למה הם עולים לי כי הן שטויות לדוגמא שחברים טובים שלי אומרים עליי כך או כך ועושים כך כך ,מין מחשבות חשדניות שאין להן כל שחר וכל פםעם אני מסביר לעצמי למה הן מגוכחות.עולים גם מחשבות חרדיות מדברים לא הגיוניים ואני לא מצליח לחסום אותן שלא יעלו לי .
זה התחיל לי מאז שהיתגייסתי ושוחררתי בעקבות כך,התחלתי בצבא לחשוב המון ופשוט התחילו כמו לי דברים מוזרים לקרות לי אחד אחרי השני וכו'
כרגע אין לי פסיכיאטר שיש עליי מעקב,אחרי שחרורי שהיה לפני שבוע וחצי פניתי לפסיכיאטר בקופםת חולים והיא הפנתה אותי למרכז בירואת נפש שבו יהיו לי מבחנים ושיחות אך אינני יודע מתי אני ייכנס לשם כי זה תהליך שיכול לקחת עוד שבועיים .
כרגע אני מטופל באמצעות רספידל 1.5 מ"ג ביום ואני חושב אולי הוא קטן בכלל והאם הוא מתאים , סך הכל אני לוקח אותו שבועיים וכדי לישון לפעמים אני לוקח לוריווון כודר אחד לשינה.
רציתי לדעת האם יש לכם איזו דעה מה עליי לעשות .?
האם עליי לקחת פסיכאטר פרטי שהוא יכול אולי יותר לעזור לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה בעיהה דחופה
03/04/2009לאלכס שלום
אתה מתאר בצורה מאוד ברורה תסמונת כפייתית. המחשבות ה"שטותיות" שחוזרות על עצמם ומפריעות לך להשתלב ועור. הרידספרדל שאתה לוקח לא מספיק. אתה צריך תרופה נגד מחשבות כפייתיות. אני אומר את זה על בסיס של הדברים שכתבת, זה לא אבחנה רפואית לשם זה עליך להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול להמליץ לי
אלכס03/04/2009האבחונים שלי ייתנתו לי בעוד כ2-4 שבועות ...האם עליי לחכות שכן המצב מאוד קשה כך שאינני יכול עוד אך אולי לחכות .? או שללכת לפסיכאטר פרטי שדרכו ההליך יהיה מזורז יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)