מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רטלין והפסקת עישוןליאת08/04/2009
שלום,
שמי ליאת בת 32, לפני כחודשיים אובחנה אצלי (בשעה טובה) הפרעת ריכוז, קיבלתי רטלין 40 מ"ג מושהה לשימוש לפני מבחנים (כשצריך לשבת חזק על הלימודים).
ההשפעה היתה חיובית ביותר, והצלחתי ללמוד כמו שלא הצלחתי בחיי!
יצא לי לקחת בערך 10 כדורים, באופן לא סדיר על פני חודשיים.
אתמול לקחתי כדור מסוג קונצרטה 54 מ"ג (בהמלצת הפסיכיטר, כדי שישפיע ליותר זמן) וזאת אחרי שלא לקחתי כדור במשך חודש. ההשפעה היתה נוראית נעשתי מדוכאת וחרדתית ,ביחוד אחרי 8 שעות מזמן נטילת הכדור (לפי מה שקראתי זהו זמן ההשפעה המקסימלי), גם יכולת הריכוז לא היתה טובה כמו בפעמיים הקודמות.
היום החלטתי לקחת שוב את הכדור הקודם שנרשם לי (40 מ"ג מושהה) וההשפעה היתה דומה.
אולי יש למישהו מהד"רים פה השערה מה קורה פה.
ואני חייבת לציין, כמו שכתוב בכותרת, הפסקתי לעשן לפני 9 ימים (עישנתי כ-20 סיגריות ביום במשך 15 שנה, ולשימחתי הגמילה קלה... לא חסר לי) אני יודעת שהמנגנונים של שתי הדברים דומים...דופמין משהו...
יכול להיות שיש קשר בין הדברים?
אודה מאוד לכל תגובה,
חג שמח, ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטלין והפסקת עישון
10/04/2009לליאת שלום
לא מומלץ לקחת מינון גבוה באופן מיידי. בדרך כלל בונים את המינון מ18 מג ואז עולים בהדרגה. הפסקת עישון יכולה לגרום לשינויים זמניים במצב הרוח. אין לי הסבר אחר לתופעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)