תלותיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלותיות
    אלי
    21/04/2009

שלום,

אני נוטה לפתח תלותיות באנשים הקרובים אלי, במובן הזה שמצב הרוח שלי נהיה מאד קשור להתייחסות שלהם אלי. התופעה מתרחשת בעיקר עם בנות המין השני. כשאותה אחת מרגישה קרובה, אני מרגיש "היי", חושב בצורה צלולה, יכול להתרכז בעבודה, ולפעמים גם מרגיש מעין "שכרון חושים" ושאני יכול לעשות הכל. מאידך גיסא, כשיש התרחקות מסוימת (או לפחות מה שמרגיש לי כהתרחקות), זה יכול להשבית אותי לכל היום, ואינני מסוגל לתפקד כמעט כלל. כמובן שעוצמות התגובה הרגשית שלי משתנות, אבל מדובר במשהו שמשפיע מספיק כדי להפריע לי ולרצות לטפל בזה, במיוחד שהדבר חוזר על עצמו כל הזמן (ומדי כמה שנים עם בחורה אחרת..)
    השאלה היא כזו - מהי שיטת הטיפול המומלצת? התעניינתי ספציפית ב-CBT, אולי בעיקר מתחושת מיצוי של פסיכותרפיה מסורתית שהתנסיתי בה בעבר. אבל - לא הייתי בטוח אם זה באמת מתאים.
    בנוסף, איך מחפשים מטפל מתאים? ראיתי שהרבה מטפלי CBT מתמחים בהפרעות ספציפיות כמו חרדה, אבל אני לא בטוח תחת איזה כותרת אפשר לשים את ה"הפרעה" האישית שלי.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלותיות

הוספת תגובה

• CBT

ד''ר אירנה נתנאל
    22/04/2009

אלי שלום,

CBT גישה מעולה ומאוד יעילה. אני מאוד ממליצה לך על הגישה הזו. לגבי מטפל, מעבר לכלים הטיפוליים שיש לו להציע חשוב שיהיה בינכם קשר טוב. לא משנה באיזה תחום של CBT הוא מתמחה, חשוב הקשר הטיפולי. בפסיכותרפיה לעומת רפואה, יש משמעות מאוד גדולה לקשר הטיפולי.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו