כמה שאלות:

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות:
    רן
    22/04/2009

שלום,
    אני סובל מOCD. השנה הרבה תופעות החלו להחמיר. קרו כמה משברים שהחמירו את המצב והתחלתי טיפול תרופתי בפרוזק. לקחתי שבועיים 15 מ"ג, שבועיים 20 מ"ג וכבר שבוע על 30 מ"ג. העניין הוא שהחלו לי תופעות חרדה פיזיות יומיומיות שלא היו לי מעולם בעברי (8 שנים סובל מOCD). הם התחילו כמה ימים לפני תחילת הכדורים. כלומר נמשכות כבר 5 שבועות.

כל יום הוא מלחמה חדשה עבורי (אני לומד באוניברסיטה) ואני מרגיש תופעות שמזכירות קצת "התקף פניקה" רק שזה כמעט כל הזמן! הלב שלי דופק בחוזקה ואני מרגיש חולשה בידיים וברגליים. אני מנסה להילחם בזה ולהמשיך בלימודים אבל כל יום הוא מאבק חדש.
    אני לוקח ריספרדל 0.25 מ"ג כשזה קורה (בינתיים כל בוקר מאז החזרה ללימודים אחרי חופשת פסח). הבנתי שלתופעות הפיזיות לא מתלווה נזק לגוף (יש לי כאבים בלב וביד שמאל וזה קצת מלחיץ - אבל זה רק מחרדה כי אני בחור בריא במשקל תקין). פשוט הלב שלי דופק מהר כמעט כל היום. זה סיוט יומיומי בשבילי אבל הבנתי מהפסיכיאטרית שאנשים מתמודדים עם זה בעזרת התרופות וזה עובר.
    שאלות:
    1. יש משהו שאתם יכולים להמליץ לי לעשות כדרך התמודדות? האם באמת אנשים מתמודדים עם כאלה מצבי חרדה מתמשכים ומתפקדים למרות הכל? זה מומלץ לי?
    2. לוריוון מרגיע אותי יותר מריספרדל אבל הפסיכיאטרית שלי נגד זה בגלל סכנת התמכרות. יש אפשרות לשלב פעמיים בשבוע לוריוון עם הרספירדל או במקומו?
    3. בהתאם לתיאור של לקיחת הפרוזאק? מתי נראה לכם שאני אחוש השפעה בירידת החרדה הכללית?
    4. קשה לי להירדם בלילות. יש איזשהוא פתרון? (הפסיכיאטרית שלי לא רוצה שאני אתחיל עם כדורי שינה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות:

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/04/2009

רן שלום,

טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם מצבים שאתה מתאר. במהלך הטיפול תוכל ללמוד כלים להתמודדות יעילה בהווה לגם בעתיד על מנת לפתח שליטה בהפרעה.

תצמד להמלצות של הרופאה שלך, היא מציעה לך טיפול על סמך ההתרשמות וההכרות אישית איתך.

בנוסף, ב CBT ניתן ללמוד טכניקות של הרגעה, הרפייה ו דמיון מודרך שיעזרו לך להירדם ללא תרופות שינה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו