מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה מוזרהרמי25/04/2009
אני ינסה לתאר אותה: אני סובל מחרדות כ-4 חודשים חודשים מהם אני בטיפול תרופתי של פאקסט 20 מ"ג ביום. כיום אני מרגיש ממש טוב חרדות וההתקפים נעלמו. אך בעיה שמלחיצה אותי מתרחשת דווקא כשאני בפגישה עם הפסיכולוגית שלי כשאני יושב בחדר הקטן שלה על הספה ומדבר תוך כדי שאני מסתכל עליה פתאום אני מרגיש כאילו בתוך בועה שמבחינה פיזית היא שיושבת לדי ניראת כאילו יושבת במרחק גדול אז אני נילחץ מזה ומרגיש ממש מנותק לא מקשיב, אך אם אני מזיז את ראשי כאילו מנער אותו אני יוצא מזה.
הפסיכולוגית תוענת שאולי מפני שאני לא רגיל לדבר כל כך הרבה ועוד על הרגשות שלי אבל אני לא בטוח לגבי הטענה הזאת
חשוב לי לצין שתופעות כאלה קרו לי בעבר שאני ממוקד בטלוויזה אך אז פשוט הייתי יוצא מזה בניעור של העניים אך כיום נוצר לחץ סביב הנושא הזה אך לא חרדה או התקף
מה פשר הענין האם קשור לענין החרדות למרות שהיה לי לפני? האם הענין קשור לזה שכל פעם שאני מתרכז במשהו זה קורה? מרגיש כאילו הענין גבר אך אינני מפתח חרדה אולי הכדור הוא שגורם לזה? מה עלי לעשות אולי להעלות מינון גם אפשרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסוציאציה
ד''ר אירנה נתנאל27/04/2009רמי שלום,
תופעה מוזרה שאתה מתאר דומה לתופעה של דיסוציאציה וקשורה להפרעות חרדה. מצבים של לחץ, מתח, התרגשות אנחנו עלולים לחוות תופעות אלו. דיסוציאציה היא מאוד מאוד לא נעימה, לעיתים קרובות יכולה להיות אפילו מפחידה אבל היא כלל לא מסוקנת לא מבחינה גופנית ולא מבחינה נפשית. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי קצר וממוקד עוזר להתמודד עם תופעוה זו ביעילות רבה. הכי חשוב לא להתרגש ברגע שזה מופיע ולהבין שבעוד מספר דקות התופעה תחלוף מעצמה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)