מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחליף ללתיוםאביבית26/04/2009
שלום ד"ר אני סובל ממניה דפרסיה כבר 20 שנה בפעם הראשונה זה התחיל בדיכאון עמוק שהפך למניה שאוזנה(בזמן אישפוז )עם ליתיום.
אני כבר 20שנה עם ליתיום בהתחלה 4 כדורים ביום למשך 5 שנים ולאחר מכן 15שנה עם 2 כדורים ביום 600 מ"ג לפני כשנה לאחר התיעצות עם פסיכיאטרית הוחלט להפסיק את הליתיום ולבדוק אם אפשר בלי יש לציין שבמשך 20שנה לא עשיתי הפסקה וכאמור לפני שנה עשיתי הפסקה שהיתה לכישלון גדול לאחר חודש ימים בלבד נפלתי לדיכאון קשה ובמשך 4 חודשים סבלתי עד שאזנו אותי חזרה רק עם ליתיום בהתחלה 6 כדורים אחר כך ארבע וכעת כבר 7 חודשים עם 2 כדורים ומרגיש טוב עכשיו לאחר בדיקות דם שגרתיות גילו שהקרטאנין שלי 1.47 ונפרולוגית רשמה לפסיכיאטר ממולץ החלפה של הליתיום בכדור אחר שאלתי כאן איזה מייצב רוח אחר הכי כדאי לקחת שלא פוגע בכליות אבל שיעשה את העבודה טוב כמו הליתיום?
יש לציין שרוב האפיזודות היו דיכאוניות ורק פעם אחת היתה איפיזודה מאנית חריפה ולפעמים התקפי זעם בודדות במשך השנים.
אני היום בן 50
לאחר כל מה שרשמתי על איזה מייצב רוח היית ממליץ במקום הליתיום?
תודה רבה רבה ומצטער על הסיפור הארוך
אפרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף ללתיום
29/04/2009לאפרים שלום
ירידה בתפקוד הכילייתי הינו קושי משמעותי שיכול להופיע עם הטיפול הממושך של ליטיום. חייבים להיזהר מאחר והתופעה יכולה להתקדם עד לאי ספיקה קשה. ההפסקה של הטיפול בליטיום חייבת להיעשות מאוד בהדרגה עדיף ב 2-3 חודשים. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל אבל אפשר לומר שהתרופה המומלצת במקום הליטיום הינו למיקטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)