תחליף ללתיום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחליף ללתיום
    אביבית
    26/04/2009

שלום ד"ר אני סובל ממניה דפרסיה כבר 20 שנה בפעם הראשונה זה התחיל בדיכאון עמוק שהפך למניה שאוזנה(בזמן אישפוז )עם ליתיום.

אני כבר 20שנה עם ליתיום בהתחלה 4 כדורים ביום למשך 5 שנים ולאחר מכן 15שנה עם 2 כדורים ביום 600 מ"ג לפני כשנה לאחר התיעצות עם פסיכיאטרית הוחלט להפסיק את הליתיום ולבדוק אם אפשר בלי יש לציין שבמשך 20שנה לא עשיתי הפסקה וכאמור לפני שנה עשיתי הפסקה שהיתה לכישלון גדול לאחר חודש ימים בלבד נפלתי לדיכאון קשה ובמשך 4 חודשים סבלתי עד שאזנו אותי חזרה רק עם ליתיום בהתחלה 6 כדורים אחר כך ארבע וכעת כבר 7 חודשים עם 2 כדורים ומרגיש טוב עכשיו לאחר בדיקות דם שגרתיות גילו שהקרטאנין שלי 1.47 ונפרולוגית רשמה לפסיכיאטר ממולץ החלפה של הליתיום בכדור אחר שאלתי כאן איזה מייצב רוח אחר הכי כדאי לקחת שלא פוגע בכליות אבל שיעשה את העבודה טוב כמו הליתיום?

יש לציין שרוב האפיזודות היו דיכאוניות ורק פעם אחת היתה איפיזודה מאנית חריפה ולפעמים התקפי זעם בודדות במשך השנים.

אני היום בן 50

לאחר כל מה שרשמתי על איזה מייצב רוח היית ממליץ במקום הליתיום?

תודה רבה רבה ומצטער על הסיפור הארוך

אפרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליף ללתיום

הוספת תגובה

• תחליף ללתיום

29/04/2009

לאפרים שלום
    ירידה בתפקוד הכילייתי הינו קושי משמעותי שיכול להופיע עם הטיפול הממושך של ליטיום. חייבים להיזהר מאחר והתופעה יכולה להתקדם עד לאי ספיקה קשה. ההפסקה של הטיפול בליטיום חייבת להיעשות מאוד בהדרגה עדיף ב 2-3 חודשים. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל אבל אפשר לומר שהתרופה המומלצת במקום הליטיום הינו למיקטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו