מבקשת עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת עזרה
    גבאי
    06/05/2009

יש לי אח כיום בן 33 אובחן לפני 3 שנים כחולה סכיזופרניה מאז מטופל לסירוגין בבי"ח פסיכיאטרי
    ואושפז 3 פעמים בכפיה מסרב לקחת תרופות וטוען כי שום תרופה לא עוזרת התחיל להשתמש בסמים לטענתו זאת הדרך להרגיע את האי שקט והלחצים שהוא חש
    זכור כילד בעיתי מילדות אינו מסתדר במסגרות וניכר כי ישנה בעית קשב וריכוז
    אני לא בטוחה כי האבחנה נכונה אך אין לי ספק כי מדובר בבעיה נפשית או מחלה נפשית אחרת
    ניסינו לעזור בכל דרך אפילו התגורר אצלי כשנה אך הוא עדיין נמצא בשלב הכחשה וטוען כי אין לו כלום ולא מוכן ליטול תרופות
    מה עלי לעשות??? אודה אם אקבל תשובה מקצועית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

• סרבני טיפול

ד''ר אירנה נתנאל
    08/05/2009

שלום לך,

לצערי לעיתים קרובות אנו נתקעים בתופעה שאדם חולה מסרב לקבל את הטיפול שמציעים לו. ישנו מספר דרכים לגרום לו להתחיל טיפול. 1. לא מחכים למטופל עצמו. המשפחה צריכה לפנות להתיעצות ואיש מקצוע יכוון אותם מה עליהם לעשות ומה לא לעשות כדי לגרום לבן משפחה להגיע לטיפול. 2. ניתן לעזר ברופא המשפחה. אפשר להציע לחולה לפניות לרופא המשפחה כדי לערוך סדרה של בדיקות גופניות תקופתיות על מנת לבדוק את השפעת הסמים או מתוך דעגתכם לשלומו או בטענה שכול אדם צריך לבצע בדיקות מדי פעם והגיע הזמן שיעשה גם. לקראת הפגישה של החולה ורופא משפחה יש לשוחח עם הרופא ללא ידיעתו של החולה על מטרות הפגישה ולבקש מהרופא שימליץ על טיפול ושיעזור בשיכנוע.

מקווה שתצליחו!
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו